Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Industrijsko-obrtnička škola Virovitica proslavila rođendan, Andrović: Učenici ove postaju hvalevrijedni obrtnici čiji će rad Županija uvijek podržati

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica proslavila je 120. rođendan.

Tom prigodom učenici škole pripremili su bogat program, a istom su nazočili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančica Fett-Škvarić te voditeljica Odjela za gospodarstvo Grada Virovitice Sanja Kirin.

Na samom početku, ravnatelj škole Goran Horvat zaželio je dobrodošlicu svim uzvanicima osvrnuvši se na dugu povijest škole i njezine vrijednosti.

– Ova škola svoj trenutni naziv dobiva 1992. godine od kada su prošle brojne generacije učenika, ali i mnogo nastavnika. Želimo da ova škola bude škola budućnosti koja učenicima pokušava približiti njihove struke raznim sudjelovanjem na projektima, natjecanjima i sajmovima. Svjesni da njeguju obrtnička zanimanja, trudimo se učenicima približiti ljubav prema tim zanimanjima, ali i istinskim ljudskim vrijednostima – obitelji, prijateljima i poslu. Ova škola je živa i radosna, a krasi ju ono najvažnije, zajedništvo – rekao je ravnatelj.

Župan Igor Andrović pohvalio je zalaganje i trud svih učenika te istaknuo važnost obrtničkih zanimanja i kvalitetnih uvjeta rada.

– Učenici koji izlaze iz ove škole postaju hvalevrijedni obrtnici i vrlo uspješni na tržištu rada. Danas upravo obrtnička zanimanja imaju neprocjenjivu vrijednost, a ova ih škola već 120 godina educira i stvara obrtnike koji su danas-sutra samostalni ili zapošljivi u mnogim tvrtkama. Županija će uvijek podržati rad učenika i škole kvalitetnim opremanjem prostorija za izvedbu praktične nastave jer bez kvalitetne opreme nismo u mogućnosti pratiti nove trendove. Vjerujemo da ovakvi projekti ponajviše znače samim učenicima jer bez ljudskog rada ništa nije moguće – naglasio je župan.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Dan škole obilježilo je i svečano otvorenje novoopremljenog praktikuma za usmjerenje elektromehaničara, zaduženo za održavanje svih kućanskih aparata, električnih strojeva i instalacija. Kako bi lakše savladali nastavni plan i program, Virovitičko-podravska županija školi je nabavila upravljačku jedinicu s radnim stolom u iznosu od 11.807,50 eura.

zatvori