Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Gradski vijećnici podržali gradnju studentskog doma, Jakšić: Ovime se ispravlja velika nepravda

U proračunu Ministarstva znanosti i obrazovanja predviđena su financijska sredstva za projektiranje i izgradnju te opremanje studentskog doma Sveučilišta Sjever u Koprivnici.

Tema je ovo i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice, a vijećnici su ovu točku dnevnog reda u potpunosti podržali. Naime, kako je navedeno u dokumentaciji Sveučilište Sjever bit će investitor, dok će Ministarstvo znanosti i obrazovanja financirati cijelu investiciju.

Točku dnevnog reda dodatno je pojasnio i gradonačelnik Mišel Jakšić te istaknuo kako je ovo obećanje premijera Andreja Plenkovića koje je ispunjeno.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ovo je jako važan projekt za grad Koprivnicu, a time se ispravlja i velika nepravda jer do sada nismo imali studentski dom. Lijepa je to priča za budućnost Sveučilišta Sjever, a moram napomenuti da zahvaljujem i saborskom zastupniku Darku Soboti na intenzivnoj komunikaciji. Naime, ako imaš dobrog kolegu bez obzira na to u kojoj je stranci, mogu se pokrenuti veliki projekti. Također, bez obzira na politiku premijer Andrej Plenković ispunio je obećanje – poručio je.

Dodajmo kako je u obrazloženju odluke navedeno da ako ne dođe do sklapanja sporazuma, Grad Koprivnica kao osnivač prava građenja može raskinuti ugovor.

zatvori