Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Grad i vlasnici klijeti dogovorili suradnju, zajedno će financirati asfaltiranje goričkog puta

U vinogradarskom predjelu Plačibreg na području grada Đurđevca održan je sastanak kako bi se utvrdilo koliko je vlasnika klijeti zainteresirano za asfaltiranje dionice od dva kilometra goričkog puta na ovom području.

U đurđevačkoj Gradskoj upravi ističu da se sastanku s gradonačelnikom Đurđevca Hrvojem Jančijem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željkom Lackovićem odazvalo više od 30 vinogradara, vlasnika klijeti i vikendica.

– Da bi Grad ušao u realizaciju ovog projekta potrebno je da vlasnici osiguraju sufinanciranje za asfalterske radove čime bi se u cijelosti riješio problem održavanja goričkih puteva na tom brijegu koji i vlasnicima, njihovim gostima i lokalnoj zajednici stvaraju velike probleme kod jačih oborina i kišnog perioda – objašnjavaju.

Sufinanciranje goričkih puteva ići će pritom na način da trećinu troškova asfaltiranja snose vlasnici klijeti, a ostatak će podmiriti Grad Đurđevac.

Gradonačelnik Janči poručio je da su na područjima gdje je ovaj projekt već okončan vlasnici zadovoljni, a Grad lišen velikih troškova za održavanje i šljunčanje.

– Asfaltiranje je dugoročnije i kvalitetnije rješenje koje nastojimo što prije provesti u suradnji s vlasnicima kuća, klijeti i polja – rekao je.

Suradnju Grada i vlasnika nekretnina pozdravio je i predsjednik Lacković koji je naglasio da podržava ovakav oblik neposredne demokracije.

– Gdje se vlasnici organiziraju, Grad je uvijek spreman sufinancirati. To je dobro za vlasnike jer im se uplaćeni iznos prizna u komunalnoj i vodnoj naknadi, asfaltirani putevi olakšavaju dolazak gostiju i organiziranih tura do vinarija te povećavaju vrijednost nekretnina uz cestu – naveo je.

Na sastanku su se svi vlasnici klijeti pozitivno očitovali i očekuje se nastavak suradnje, a u Gradu Đurđevcu zato pozivaju sve zainteresirane vlasnike nekretnina u vinogradarskim područjima da se međusobno organiziraju i jave u Gradsku upravu kako bi u suradnji s Gradom trajno riješili pitanje održavanje nerazvrstanih cesta po odvojcima na svojem području.

zatvori