Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Dvije škole u Slatini idu u rekonstrukciju, potpisani ugovori za izradu projektno-tehničke dokumentacije

Potpisani su ugovori za izradu glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, kao i rekonstrukcije Osnovne škole Josipa Kozarca u Slatini uz dogradnju sportske dvorane.

Ugovor za Osnovnu školu Eugena Kumičića vrijednosti 84.875 eura s PDV-om te ugovor za Osnovnu školu Josipa Kozarca i dogradnju sportske dvorane vrijednosti 155.000 eura s PDV-om potpisali su župan Igor Andrović i direktorica te projektantica tvrtke Arhis d.o.o. iz Slatine Snježana Stipeč. Potpisivanju ugovoru nazočile su i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Božica Majhen i ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca Ksenija Vujanović Juras, izvijestili su iz Virovitičko-podravske županije.

Spomenuli su i da će projektno-tehnička dokumentacija za oba projekta s rokom izvršenja od pet mjeseci biti sastavni dio prijave za financiranje iz poziva u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Osnovna škola Eugena Kumičića trenutno broji 522 učenika i 37 razrednih odjela u matičnoj i pet područnih škola te se počelo s pripremom idejnog rješenja za prelazak škole u jednosmjenski rad. Osnovna škola Josipa Kozarca pak ima 475 učenika i 31 razredni odjel u matičnoj i četiri područne škole te je u školi kroz projekt Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske rekonstruiran dio potkrovlja koji se izdvaja iz idejnog rješenja pripremljenog za školu.

– Trenutno škola ima neadekvatnu malu dvoranu te je planirana velika trodijelna dvorana koja će biti na korištenje i lokalnoj zajednici. U sufinanciranju izgradnje dvorane uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Županiju uključiti će se i Grad Slatina – objasnili su.

Podsjetimo, Virovitičko-podravska županija prijavila je dosad ukupno devet projekata izgradnje, nadogradnje i rekonstrukcije škola i sportskih dvorana, a priprema se i idejno rješenje za izgradnju dvodijelne dvorane u Suhopolju.

– Sveukupno je za NPOO osnovnih škola prijavljeno 10 projekata te je u planu prijava na javni poziv za NPOO srednjih škola gdje se planira prijaviti nova zgrada Gimnazije Virovitica – zaključili su u Županiji.

zatvori