Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Djelatnici i volonteri koprivničkog Crvenog križa sudjelovali na poučnim edukacijama

Djelatnici i volonteri koprivničkog Crvenog križa sudjelovali su na dvije korisne edukacije.

Projektni asistent Alen Kerovec nastavio je obuku za pružanje psihološke pomoći te je u Crikvenici sudjelovao na treningu.

– Ranije je prošao specijalističku edukaciju iz tog područja, a sada je stekao praktična znanja i alate pomoću kojih samostalno može voditi tri vrste treninga, odnosno pružanje psihološke pomoći za spasioce na vodi, psihološku prvu pomoć tijekom podjele humanitarne pomoći za djelatnike i volontere Crvenog križa te psihosocijalnu podršku u kriznim situacijama – kazali su u koprivničkom Crvenom križu.

Također, dvoje djelatnika i dvije volonterke sudjelovali su na tečaju osnovnog stupnja obuke iz programa realističnog prikaza ozljeda.

– Edukaciju u prostorijama ludbreškog Crvenog križa vodio je Filip Glavač, a sudjelovali su djelatnici i volonteri društava Crvenog križa iz Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Nakon što su se upoznali s izradom umjetne kože i krvi učili su kako za potrebe natjecanja i vježbi napraviti modrice, porezotine, ozljede kostiju, različite rane, ubode, opekline, ugrize i druge ozljede – poručuju.

Dodaju i kako su teoriju odmah isprobavali u praksi i na sebi izrađivali različite ozljede, a naučeno će imati prilike pokazati već na županijskom natjecanju mladih Crvenog križa koje će se održati 13. travnja u Molvama.

zatvori