Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Biciklirajte podravskim krajem na Uskrsni ponedjeljak!

Uskrsna Dergez biciklijada podravskim krajem održat će se tradicionalno i ove godine.

Riječ je o četvrtoj biciklijadi koja se odvija 1. travnja na Uskrsni ponedjeljak u organizaciji Turističke zajednice grada Đurđevca i Turističke zajednice područja Dravski peski uz pokroviteljstvo Dergez trgovina i partnera.

Iz Dergez trgovina pozivaju sve zainteresirane da se prijave i pridruže ovom sportsko-rekreativnom događaju jer osim bicikliranja i uživanja na svježem zraku u prirodi, svojim sudjelovanjem biciklisti čine i dobro djelo.

Sredstva prikupljena na biciklijadi bit će donirana Društvu Naša djeca Virje koje ove godine slavi 70 godina postojanja.

– Neizmjerno smo sretni što je ove godine među mnogim udrugama za donaciju izabrano baš naše društvo. Ova gesta nas jako veseli jer predstavlja veliku potporu našem neprekidnom radu i posvećenosti za dobrobit djece. Uime svih nas u Društvu Naša djeca Virje zahvaljujemo na ovom plemenitom činu jer ćemo uz ovakvu podršku lakše ostvariti naše ciljeve za djecu i s djecom u različitim aktivnostima – kazala je predsjednica društva Danijela Večenaj.

Naime, utrka starta s dvije lokacije – Đurđevac i Kloštar Podravski, a ove godine cilj je na novoj lokaciji, odnosno na imanju Etno kuće obitelji Karlovčan.

Prijave počinju u devet sati u Đurđevcu ispred utvrde Stari grad i u Kloštru Podravskom ispred Dergez trgovine. Prije samog starta u 10 sati biciklistima će se podijeliti majice te će biti osigurano osvježenje i slatki zalogaji. Svi sudionici koji startaju iz Đurđevca, nakon prijave mogu besplatno posjetiti zoološki vrt Hrvatska Sahara te Muzej grada Đurđevca.

Obje skupine biciklista uputit će se prema Kalinovcu i jezeru Separacija, a nakon toga zajedno lokalnim cestama nastaviti prema cilju na imanje obitelji Karlovčan. Tamo je dolazak predviđen oko 11:30, a sve sudionike biciklijade očekuje ručak te osvježenje koje su im pripremile Dergez trgovine i partneri – Jamnica, Carlsberg, Ledo, Violeta i Vindija.

Druženje na OPG-u Karlovčan trajat će do 13:30 nakon čega će se sudionici biciklijade samostalno uputiti natrag prema svojim polazištima.

Prijave za bicklijadu vrše se putem linka, a kompletan iznos prikupljenih kotizacija koje iznose pet eura po osobi bit će doniran u humanitarne svrhe. Zbog sigurnosti na cesti broj sudionika je ograničen na 200 osoba, stoga požurite s prijavama.

U fotogaleriji u nastavku pogledajte kako je bilo prošle godine.

zatvori