Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO Berba medalja Podravkinih hrvačica na prvenstvu Hrvatske u Slatini

Podravkine hrvačice ostvarile su sjajan uspjeh na prvenstvu Hrvatske za uzrast starijih djevojčica do uzrasta seniorki.

Natjecanje je održano u Slatini, a bilo je raspoređeno u tri dijela pa je tako prvi dio obuhvaćao uzrast starijih djevojčica i juniorki.

– U uzrastu starijih djevojčica imali smo odličan učinak. Naime, Petra Toth i Lara Blažeković zauzele su prva mjesta i postale prvakinje Hrvatske dok je Vidi Ruđic isto izmaklo te je na kraju osvojila odlično drugo mjesto. S dva prva i jednim drugim mjestom kao pojedinke cure su uspjele osigurati naslov u ekipnom plasmanu te su nagrađene peharom. U uzrastu juniorki imali smo također tri predstavnice, kao ulazno godište Josipu Jušić i Jelenu Mijatović te standardnu juniorsku reprezentativku Lanu Nogić. Josipa je na kraju natjecanja zauzela treće mjesto, Jelena drugo, dok je Lana obranila prošlogodišnji naslov. S ove tri medalje juniorke Podravke u ekipnom poretku zauzele su vrlo dobro drugo mjesto – navode u Hrvačkom klubu Podravka.

Drugi dio natjecanja obuhvatio je uzrast kadetkinja i mlađih seniorki.

– U uzrastu kadetkinja dobili smo pet prvakinja Hrvatske te jednu viceprvakinju i jednu brončanu. Prvakinje su ove godine postale Lara Blažeković, Jelena Mijatović, Rajna Tot, Vida Ruđic i Jana Ruđic. Medalju srebrnog sjaja osvojila je Josipa Jušić, dok je Vita Gašparić ovoga puta bila brončana. S ovim fenomenalnim učinkom naše kadetkinje suvereno zauzimaju prvo mjesto u ekipnom plasmanu te zasluženo primaju pobjednički pehar. U uzrastu mlađih seniorki imali smo samo jednu hrvačicu, Lanu Nogić koja opet brani prošlogodišnji naslov – kazali su.

U zadnjem dijelu natjecanja Nogić je obranila i seniorski naslov, dok je Antonia Lončarić to odradila u kategoriji do 53 kilograma.

– Cure su hrvale skoro pa savršeno što i pokazuju svi ovi odlični rezultati. Nastavljamo raditi i pripremati se za nove i veće turnire na kojima će se iskristalizirati kandidatkinje za nastup na kontinentalnim i svjetskim smotrama – zaključili su.

Dodajmo kako su na ovom natjecanju hrvačice vodili Antonia i Ivan Lončarić, dok je Alen Nogić odradio sudački dio.

Slušaj uživo
zatvori