Petak, 26. travnja 2024.

Do Uskrsa pješaci će sigurnije prelaziti magistralu između Glogovca i Koprivničkih Bregi, Kuzminski: U planu nam je spojiti dva mjesta pješačkom stazom

Općina Koprivnički Bregi veliku brigu posvećuje sigurnosti svojih mještana, a to potvrđuje i projekt koji se trenutno radi između Koprivničkih Bregi i Glogovca, gdje se na Podravskoj magistrali dovršava pješački prijelaz.

Načelnik općine Mato Kuzminski naglasio je kako je općina za ovaj projekt osigurala malo više od 9.500 eura.

– Osigurana sredstva su za izradu pješačke staze kod prijelaza. U budućnosti je u planu i gradnja staze koja će spojiti Koprivničke Brege sa Glogovcem. Ujedno smo težište stavili na izradu pješačkog prijelaza preko magistralne ceste jer djeca i ostali građani moraju dugo čekati za prelazak te kako bi poboljšali sigurnost samih pješaka – pojasnio je načelnik.

Načelnik je naglasio kako projekt rade u suradnji s Hrvatskim cestama.

Snimio Valentino Štefanek.

– Želio bih zahvalio na suradnji i pomoći Hrvackim cestama, posebice gospodinu Davor Bobičancu s kojim imamo izvrsnu suradnju i koji nam je omogućio ovaj projekt te je ujedno i nositelj određenih aktivnosti u projektu.  Općina je bila zadužena samo za izradu tog dijela pješačke staze, zemljane radove i rubnike, dok će Hrvatske ceste odraditi asfaltiranje i obilježavanje pješačkog prijelaza te će se napraviti reflektirajuće svijetlo koje će upozoravati vozače na smanjenje brzine i zaustavljanje kako bi pješaci mogli preći preko zebre – pojasnio je načelnik.

Kazao je kako se nada da će radovi biti kompletirani do Uskrsa. Dodaje kako je u planu kod pješačkog prijelaza postaviti senzore brzine.

– U planu nam je prijaviti se na određene projekte koje raspisuje ministarstvo unutrašnjih poslova kako bi osigurali potrebna sredstva. Ako ne onda ćemo u ovom trenutku riješiti samo reflektirajuće svijetlo i zebru, a u dogledno vrijeme kada osiguramo sredstva riješit ćemo taj semafor sa senzorom brzine. Po meni kamera koja je postavljena kod autobusnog stajališta trebala bi biti postavljena malo više jer je to jedini način da se natjera vozače da prilagode brzinu jer se vozači boje kamera, a ne pješačkog prijelaza – zaključio je Kuzminski.

Snimio Valentino Štefanek.
zatvori