Nedjelja, 28. travnja 2024.

Cestar: Vrana je više nego ikad. Gdje je sokolica Špela?, Jakšić: Otišla je. S vranama ne možemo ništa

Situacija s vranama u koprivničkom gradskom parku postaje sve gora i gora.

Žale se tako građani na društvenim mrežama, a na ovu je problematiku upozorio i HDZ-ov Saša Cestar na posljednjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća.

– Zanima me situacija s vranama u našem parku jer vidimo da je to katastrofalno. Bili smo poligon sokolici Špeli za vježbu, ne znamo je li ona još tu ili je otišla, a vrana je više nego ikad – istaknuo je Cestar.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio je da je sokolica Špela morala otići.

Podsjetimo, kako bi preventivno djelovao na gniježđenje vrana u gradskom parku, u parku kod autobusnog kolodvora i kod Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, Grad i Komunalac angažirali su iskusnog sokolara Vitolda Košira čija je ptica Špela, jastrebica, a ne sokolica, trebala rastjerati vrane. No, to se nije dogodilo. Vrane su i dalje tu, u još većem broju.

>> FOTO Grad i Komunalac angažirali jastreba koji će rastjerivati vrane na tri lokacije u Koprivnici

– Vrane su zaštićene životinje, a neki naši pokušaji da nađemo rješenje prošlo ljeto su urodili time da su nas sve moguće udruge za zaštitu životinja, ptica, peradi i svega ostalog prijavile na sve moguće inspekcije koje postoje. I mene to živcira, apeliram i na vas i na medije da stvorimo javno mnijenje da to stvarno tako ne valja bez obzira na to što u zakonu piše i što udruge za zaštitu životinja mislile i imaju apsolutno pravo misliti. Prvi sam za to da štitimo životinje, ali kad to počne narušavati kvalitetu života građana, onda imam s tim mali problem i to pogotovo zato jer ne pričamo o kućnim ljubimcima. To je jedna vrlo zanimljiva situacija s kojom se bori jako puno gradova u Hrvatskoj – zaključio je Jakšić.

zatvori