Utorak, 14. svibnja 2024.

Aplikacija Postaj olakšava komunikacija s klijentima, Bašić: Naši obrtnici već su ostvarili prve poslove i zadovoljni su

U Koprivničko-križevačkoj županiji dosad je šestero obrtnika odlučilo koristiti aplikaciju Postaj.

Kako nam je to kazala tajnica županijske Obrtničke komore Marinela Bašić, riječ je o projektu kojim komora nastoji svojim članovima osigurati određene pogodnosti.

– Sama mobilna aplikacija relativno je nova, a povezuje korisnike s majstorima za kućanske i građevinske radove i dostupna je u cijeloj Hrvatskoj. Mobilna aplikacija omogućuje majstorima, obrtima i poduzećima jednostavan način pronalaženja poslova i klijenata, a namijenjena je majstorima koji nude svoje usluge te onima koji trebaju određenu uslugu – pojašnjava nam Bašić.

Aplikacija većinom pokriva područje građevinarstva, odnosno adaptacije, čišćenja, elektro-instalacije, fasade, područje keramike, izrade namještaja i slično.

Prema dostupnim podacima, trenutno je šestero obrtnika s područja Koprivničko-križevačke županije odlučilo isprobati aplikaciju, kazala je Bašić.

Snimio Valentino Štefanek.

– Naši obrtnici koji koriste aplikaciju i od kojih smo dobili povratnu informaciju su zadovoljni, a putem aplikacije su dogovorili i određene poslove. Cilj nam je svakako da se što više ljudi upozna s aplikacijom i mogućnostima koje nudi, a na području Sjeverne Hrvatske uključeno je 353 obrtnika – istaknula je.

Nedavno je održana i prezentacija u prostorijama komore, a cilj je bio upoznati zainteresirane obrtnike i sve prisutne s postojanjem aplikacije.

– Obrtnici koji su prisustvovali prezentaciji, njih 10-ak, izrazili su zadovoljstvo prezentiranim, a ako bude interesa održat će se još prezentacija – zaključila je.

Nadalje, zanimalo nas je kako na sve gledaju i oni kojima je aplikacija namijenjena. Tajnik Udruženja obrtnika Koprivnica Davor Nemedan kazao nam je kako je aplikacija još uvijek relativno nova, ali da su prve reakcije naših obrtnika vrlo pozitivne.

– Reakcije naših obrtnika dobre su iz nekoliko razloga, naime dosadašnja slična rješenja funkcionirala su preko web stranica pa se tu moglo pronaći određenog majstora ili obrtnika. Aplikacija je puno bolje rješenje jer postoji mogućnost objave oglasa fizičke ili pravne osobe koja traži neku uslugu, a obrtnici koji se bave tom djelatnošću ciljano dobivaju te postove – govori.

Snimio Valentino Štefanek.

Kazao nam je i kako do sada nije dobio informaciju od obrtnika da postoje neki nedostaci aplikacije, ali je spomenuo druge probleme s kojima se susreću.

– Puno je to telefonskih poziva, a pogotovo kad je riječ o majstorima kojih nedostaje. Naime, ponekad se moraju samo baviti telefonskim pozivima, a ne primarnim poslom. To je zapravo još jedna prednost aplikacije jer se razgovor može obaviti preko chata, odnosno kad obrtnik odredi vrijeme u kojem će odraditi taj administrativni dio posla. Svakako bih napomenuo da je riječ o napretku koji olakšava komunikaciju – ističe Nemedan.

Zaključno nam je rekao kako su naši obrtnici već ugovorili prve poslove preko aplikacije, ali i da se na našem području još uvijek sve razvija.

zatvori