Nedjelja, 28. travnja 2024.

[2. ŽNL] Vodeći Podravec odlazi u Čvrstec, Bregovci love prve bodove u Vojakovcu, Mičetincu dolazi neugodan Omladinac

Pred nama je 15. kolo Druge županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu u 15 sati utakmicom domaćina Sokola i sigečke Mladosti. Trebala bi ovo biti izrazito napeta i zanimljiva utakmica u kojoj se sastaju trenutno osma momčad prvenstva i gosti koji se nalaze na šestoj poziciji. Iako je jesenska utakmica završila minimalnom pobjedom Sokola, u subotu Mladost u utakmicu ulazi kao blagi favorit.

Preostalih šest susreta kola igra se u nedjelju s početkom u 15 sati.

Vodeći Podravec odlazi na gostovanje u Sveti Petar Čvrstec. Iako se Čvrstec tijekom sezone pokazao kao dobra momčad, Podravec ima puno veću igračku kvalitetu te bi sve osim pobjede gostiju bilo veliko iznenađenje.

Bregosvka Mladost gorak okus prošlotjednog poraza pokušat će isprati u Vojakovcu kod domaćina Viktorije. Neće biti Bregovcima ovo nimalo lak zadatak jer se momčad Viktorije pokazala kao vrlo težak protivnik u dosadašnjem dijelu prvenstva i s pravom se nalazi na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice. Gostovanje u Vojakovcu jedno je od najtežih u ligi tako da će se Mladost morati dobrano pomučiti kako bi se s pozitivnim rezultatom vratila kući.

Trenutačno drugoplasirani Prekodravac odlazi na vrlo zahtjevno gostovanje Dravi u Podravske Sesvete. Drava se nametnula kao jedno od najugodnijih iznenađenja ove godine pozicioniravši se trenutno na sedmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Drava je tijekom jesenskog dijela prvenstva pokazala kako može i zna igrati jako dobar nogomet posebno na domaćem terenu. Prekodravac, iako kao favorit ulazi u utakmicu, morat će se dobrano potruditi kako bi uspio uzeti bodove u Podravskim Sesvetama.

Omladinac je u prvom proljetnom kolu upisao najuvjerljiviju pobjedu svladavši kod kuće Gornju Rijeku rezultatom 6:1. Kako bi nastavio pozitivan rezultat, Omladinac će ovo kolo morati svladati Mičetinac. Mičetinac je jedna od slabijih ekipa lige te je realno za očekivati da će se Omladinac s nedjeljnog gostovanja vratiti s punim plijenom.

Gornja Rijeka na domaćem terenu dočekuje Reku. Riječ je o derbiju začelja prvenstvene ljestvice u kojem pretposljednjoj ekipi lige dolazi posljednja momčad. Reka je nanizala 10 poraza u nizu te joj je ovo idealna prilika da dođe do bitnih bodova kako bi se izdigla s dna prvenstvene ljestvice.

U posljednjem ogledu kola Gošk dočekuje Graničar iz Novog Virja. Trebala bi ovo biti čvrsta utakmica bez izrazitog favorita. Obje momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazale su da znaju igrati dobar nogomet. Gosti se trenutno s pet bodova više nalaze pet mjesta više na prvenstvenoj ljestvici, no kvaliteta ove dvije momčadi je podjednaka, tako da bi ovo trebala biti izrazito zanimljiva i ujednačena utakmica.


Raspored 15. kola Druge županijske nogometne lige:

23.03.2024 15:00 Sokolovac NK Sokol – NK Mladost Sigetec
24.03.2024 15:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Mladost Bregi
24.03.2024 15:00 Gola NK Gošk – NK Graničar (NV)
24.03.2024 15:00 Kalinovac NK Mičetinac – NK Omladinac
24.03.2024 15:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Reka
24.03.2024 15:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Prekodravac
24.03.2024 15:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Podravec

zatvori