Nedjelja, 28. travnja 2024.

[2. ŽNL] Vodeći Podravec dočekuje Dravu, Gošk odlazi na gostovanje favoriziranom Omladincu, Prekodravcu dolazi Sokol

Pred nama je treće proljetno kolo Druge županijske nogometne lige koje donosi sedam iznimno zanimljivih dvoboja.

Čak četiri utakmice igraju se u subotu s početkom u 15 sati.

Vodeći Podravec na domaćem terenu dočekuje Dravu iz Podravskih Sesveta. Jesenski ogled ove dviju momčadi završio je podjelom bodova, no tada je Drava imala prednost domaćeg terena. Subotnja utakmica igra se u Torčecu te domaćini u utakmicu ulaze kao izraziti favoriti.

Trenutno trećeplasirani Omladinac na domaćem terenu dočekuje Gošk. Gosti su se trenutno pozicionirali na sredini prvenstvene ljestvice te je u dva proljetna kola upisao poraz i pobjedu. Do druge pobjede teško da će doći jer odlaze na jedno od najtežih gostovanja lige u kojem ih očekuje Omladinac koji u posljednjih pet kola ima upisanih pet pobjeda. Najizvjesnije je da će Omladinac u subotu doći do šeste pobjede u nizu.

Mladost iz Sigeca u prva dva proljetna kola upisala je četiri boda. Nova tri boda igrači Mlaosti pokušat će osvojiti u subotu na domaćem terenu protiv momčadi Gornje Rijeke. Mladost je dobra ekipa koja je pokazala da se može hrvati i s bodovno puno boljim ekipama. U subotu domaćini na papiru su veliki favoriti i bit će veliko iznenađenje ako Mladost ne uzme puni plijen.

U posljednjoj utakmici dana bregovska Mladost na domaćem terenu dočekuje Čvrstec. U jesenskom dijelu prvenstva Mladost je u gostima sa 4:0 svladala Čvrstec. Puno je vremena  prošlo od početka rujna prošle godine kad je ova utakmica odigrana, no unatoč tome Bregovci će i u subotu istrčati na teren kao favoriti.

Posljednje tri susreta kola igraju se u nedjelju s početkom u 16 sati.

U Ždali domaći Prekodravac dočekuje Sokol. Prekodravac je jedna od najjačih momčadi lige te s pravom drži trenutno drugo mjesto na tablici. Prekodravac u proljetnom dijelu prvenstva ima 100 postotan učinak. U nedjeljnu utakmicu Prekodravac lovi treću pobjedu u nizu u proljetnom dijelu prvenstva, te će biti veliko iznenađenje ne uspije li u tome.

Derbi donjeg dijela prvenstvene ljestvice igra se u Reki gdje posljednjeplasiranoj momčadi prvenstva dolazi u goste Mičetinac, koji se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu. Reka već mjesecima nije osvojila ni bod, dok Mičetinac u proljetnom dijelu prvenstva ima upisani remi i poraz. Reki je ovo jedna od ključnih utakmica u kojima mora osvojiti bodove kako bi se izdigla s dna prvenstvene ljestvice.

U posljednjoj utakmici kola Graničar iz Novog Virja na domaćem terenu dočekuje Viktoriju. Riječ je o derbiju kola u kojem se sastaju domaćini koji su trenutno peta momčad na tablici i gosti koji se nalaze na četvrtoj poziciji. Viktorija je s dvije pobjede startala u novu sezonu te u utakmicu ulazi kao blagi favorit.


Raspored 16. kola Druge županijske nogometne lige: 

30.03.2024 15:00 Koprivnički Bregi NK Mladost – NK Čvrstec
30.03.2024 15:00 Torčec NK Podravec – NK Drava (PS)
30.03.2024 15:00 Herešin NK Omladinac – NK Gošk
30.03.2024 15:00 Sigetec NK Mladost – NK Gornja Rijeka
31.03.2024 16:00 Ždala NK Prekodravac – NK Sokol
31.03.2024 16:00 Reka NK Reka – NK Mičetinac
31.03.2024 16:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Viktorija

zatvori