Srijeda, 15. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Bregovcima dolazi jesenski prvak, Čvrstec gostuje kod Prekodravca, Omladinac dočekuje Gornju Rijeku

Ovog vikenda diljem županije započinje dugo očekivano 14. kolo Druge županijske nogometne lige.

Prvo proljetno kolo započinje u subotu u Koprivničkim Bregima gdje domaćoj Mladosti u goste dolazi jesenski prvak lige Podravec. U jesenskom dijelu prvenstva u ogledu ove dvije momčadi Podravec je slavio s čak 7:1. Bregovci se u jesenskom dijelu prvenstva nisu baš iskazali te su se s tek 14 osvojenih bodova pozicionirali na 11. mjestu. Tako da gosti u utakmicu ulaze kao favoriti, no na početku sezone sve je moguće pa tako i pobjeda domaćina koja bi im jako dobro došla za podizanje morala ekipe.

Preostalih šest susreta lige igraju se u nedjelju s početkom u 15 sati.

Prekodravac, najvjerniji pratitelj Podravca, na domaćem terenu dočekuje Čvrstec. Ako je suditi po jesenskom ogledu ove dvije momčadi, trebala bi ovo biti lagana pobjeda domaće momčadi.

U Sigecu domaćin Mladost dočekuje Dravu iz Podravskih Sesveta. Drava se u prvom dijelu sezone pokazala kao iznimno neugodna momčad koja zna iznenaditi protivnika tako da ni prednost domaćeg terena Mladosti ne garantira pozitivan rezultat u nedjelju.

Najlakši zadatak, barem u teoriji, očekuje ove nedjelje igrače Sokola koji gostuju kod momčadi Reke. Reka je u prvom dijelu sezone u 13 ogleda sakupila tek devet bodova. Posljednje bodove Reka je osvojila 10. rujna prošle godine kada se igralo četvrto kolo pobijedivši Gošk 5:2. Unatoč ulozi favorita, Sokol će se morati potruditi ako će htjeti uzeti puni plijen na nedjeljnom gostovanju.

Omladinac iz Herešina na domaćem terenu dočekuje Gornju Rijeku. Omladinac se nakon jesenskog dijela prvenstva nalazi na trećem mjestu. Na svom kontu ima sakupljena 33 boda što je tek bod manje od vodećeg Podravca te isto bodova koliko ima i Prekodravac, no zbog lošije gol razlike smjestio se na treće mjesto. Snaga Omladinca je nadaleko poznata te u utakmicu ulazi kao izrazit favorit.

Graničar iz Novog Virja na domaćem terenu dočekuje Mičetinac. Graničar je jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva te se s 19 bodova smjestio na peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Mičetinac se s druge pak strane u prvom dijelu prvenstva nije baš iskazao s igrama te se s 12 osvojenih bodova smjestio na pretposljednje, 13. mjesto. Mičetinac će se morati dobrano pomučiti ne bi li uspio doći do pokojeg boda u Novom Virju.

U posljednjoj utakmici kola Viktorija na domaćem terenu dočekuje Gošk. U jesenskom dijelu u međusobnom ogledu ove dvije momčadi Viktorija je slavila s uvjerljivih 3:0. Puno toga se promijenilo od kolovoza prošle godine kad se igrala ova utakmica. Viktorija je jako dobro započela jesenski dio prvenstva, no tada je sve stalo i u posljednjih pet kola osvojila je tek jedan bod. Trebala bi ovo biti zanimljiva i tvrda utakmica u kojoj je sve moguće.


Raspored 14. kola Druge županijske nogometne lige: 

16.03.2024 15:00 Koprivnički Bregi NK Mladost – NK Podravec
17.03.2024 15:00 Ždala NK Prekodravac – NK Čvrstec
17.03.2024 15:00 Sigetec NK Mladost – NK Drava (PS)
17.03.2024 15:00 Reka NK Reka – NK Sokol
17.03.2024 15:00 Herešin NK Omladinac – NK Gornja Rijeka
17.03.2024 15:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Mičetinac
17.03.2024 15:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Gošk

zatvori