Petak, 26. travnja 2024.

[1. ŽNL] U derbiju kola Osvitu dolazi vodeći Graničar, Lipu očekuje teško gostovanje, Prugovac lovi bodove protiv neugodne Sloge

Pred nama je 16. kolo Prve županijske nogometne lige.

U Velikom smo tjednu pa će se tako čak četiri susreta igrati u subotu, dok će se preostale tri utakmice igrati u nedjelju na sam Uskrs.

Za jedno od najvećih iznenađenja 15. kola pobrinuo se Kalinovac koji je na domaćem terenu s 4:1 svladao favorizirani Osvit. Ulazak u pobjednički niz, Kalinovac će u subotu tražiti u gostima protiv Tomislav Radnika. Utakmica će se igrati u Križevcima. Tomislav Radnik u dvije proljetne utakmice upisao je poraz i pobjedu. Trebala bi biti ovo čvrsta utakmica u kojoj će nijanse odlučivati.

Prugovac nakon što je prošlog tjedna s visokih 5:1 slavio u Hlebinama protiv Lipe, ovog tjedna očekuje ga puno teži zadatak. Naime, trenutno trećeplasiranoj momčadi prvenstva u goste dolazi uvijek neugodna Sloga. Proljetni dio prvenstva Sloga je otvorila pobjedom nad ljutim susjedskim rivalom, Osvitom, da bi u prošlom kolu na domaćem terenu izgubila od Tomislav Radnika. Sloga će zasigurno htjeti isprati gorak okus poraza iz prošlog kola tako da Prugovcu neće biti nimalo lako doći do novih bodova.

Miklinovec u dva do sad odigrana proljetna kola može itekako biti zadovoljan postignutim. Naime, u prvom kolu svladao je favoriziranog Prugovca, da bi u prošlom kolu remizirao s jesenskim viceprvakom Tomislavom iz Drnja. Nove bodove Miklinovec će u subotu tražiti u Novigradu Podravskom gdje igra s domaćom Dravom. Trebao bi ovo biti lak zadatak za gostujuću momčad, jer je Drava jedna od najlošijih momčadi lige, koja u proljetnom dijelu prvenstva još nema osvojen ni bod.

Posljednji susret dana igra se u Starigradu, gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Panonija. Jesenski susret ove dviju momčadi završio je pobjedom Starigrada od čak 6:1, no puno toga se promijenilo od početka rujna prošle godine, kad je ova utakmica odigrana. Starigrad je favorit, no teško da će uspjeti ponoviti jesensku uvjerljivu pobjedu i u subotnjoj utakmici.

Nakon subote prepune zanimljivih susreta, kolo se nastavlja u nedjelju u tradicionalnom jutarnjem terminu, kad se s početkom u 10 sati u Đelekovcu igra utakmica između Osvita i Graničara iz Đurđevca. Riječ je o derbiju kola u kojem se sastaju domaćini, trenutno četvrta ekipa na prvenstvenoj ljestvici i vodeća momčad prvenstva. Osvit je prošlotjednim porazom pao na četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici te trenutno zaostaje jedan bod za trećeplasiranim Prugovcom.  Bio je ovo drugi poraz u nizu igrača Osvita, što je sve samo ne tipično za momčad iz Đelekovca. Pozitivan rezultat bit će sve samo ne lak zadatak za nedjeljne domaćine koji će morati dati 120 posto od sebe ne bi li uspjeli uzeti pokoji bod od najjače momčadi prvenstva.

Tomislav iz Drnja na domaćem terenu dočekuje Lipu iz Hlebina. U teoriji, Tomislav ima najlakši zadatak ovo kolo jer je upravo Lipa posljednjeplasirana momčad prvenstva. Tomislav nikako ne smije podcijeniti protivnika unatoč lošem bodovnom stanju protivnika, jer je jesenska utakmica ova dva kluba završila suprotno očekivanjima, remijem u Hlebinama.

U posljednjem susretu kola Močilama u goste dolazi Rudar. Bit će ovo derbi sredine prvenstvene ljestvice u kojem se sastaju momčadi koje su trenutno u super formi. Gostujući Rudar u proljetnom dijelu prvenstva upisao je dvije pobjede, dok su Močile upisale dva remija protiv vrlo izrazito nezgodnih protivnika.

 


Raspored 16. kola Prve županijske nogometne lige:

30.03.2024 15:00 Starigrad NK Starigrad – NK Panonija
30.03.2024 15:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Miklinovec
30.03.2024 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Sloga
30.03.2024 16:00 Križevci NK Tomislav Radnik – NK Kalinovac
31.03.2024 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Graničar (Đ)
31.03.2024 16:00 Drnje NK Tomislav – NK Lipa
31.03.2024 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Rudar (G)

zatvori