Petak, 17. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Proljetni dio prvenstva započinje u Starigradu gdje gostuje jesenski prvak Graničar, Osvit u susjedskom derbiju dočekuje Slogu

Svi ljubitelji županijskog nogometa napokon će doći na svoje, naime ovog vikenda započinje proljetni dio Prve županijske nogometne lige.

Prvo proljetno, odnosno 14. kolo, započinje u subotu u 15 sati u Starigradu gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi jesenski prvak Graničar. Upravo su Picoki glavni favoriti za osvajanje naslova prvaka lige, što su potvrdili i u jesenskom dijelu u kojem su upisali 12 pobjeda i tek jedan remi. U jesenskom dijelu prvenstva Graničar je na domaćem terenu stisnuo petardu Starigradu, no u subotu se igra utakmica u Starigradu tako da ne vjerujemo kako će utakmica imati isti epilog.

Kolo se nastavlja u nedjelju kad se igra preostalih šest susreta kola.

U tradicionalnom jutarnjem terminu Osvit na domaćem terenu u Đelekovcu igra veliki susjedski derbi protiv Sloge iz Koprivničkog Ivanca. Jesenska utakmica ovih dviju momčadi završila je pobjedom Osvita 4:3, a i u ovu utakmicu Osvit ulazi kao veliki favorit.

>> Nogometaši Osvita spremni za nastavak natjecanja, Petak: Potvrdili smo da pripadamo vrhu Prve lige, a ako izborimo Elitnu, igrat ćemo ju

Preostalih pet susreta igra se s početkom u 15 sati.

Jesenski viceprvak, Tomislav iz Drnja odlazi na gostovanje Dravi u Novigradu Podravskom. Trebao bi ovo biti lak zadatak za Tomislav jer odlazi na gostovanje momčadi koja je jesenski dio završila predzadnja s tek šest osvojenih bodova.

Najugodnije jesensko iznenađenje – Prugovac, proljetni dio sezone započinje domaćom utakmicom protiv Miklinovca. Nedjeljni domaćini jesenas su se pokazali kao jedna izuzetno kvalitetna i čvrsta momčad te ako će dobru formu prenijeti i u proljetni dio, tri boda na početku sezone im ne ginu.

Najlakši zadatak, barem u teoriji, imaju igrači Tomislav Radnika koji ugošćuju Lipu. Iako je Tomislav domaćin, utakmica se igra u Đurđevcu zbog obnove terena u Svetom Ivanu Žabnu.

Derbi donjeg dijela prvenstvene ljestvice igra se u Peterancu gdje domaćinu Panoniji u goste dolazi Rudar iz Glogovca. Riječ je o ogledu domaćina koji su jesenski dio prvenstva završili na 12. mjestu te gostiju koji su bili 11. U prvom dijelu prvenstva Rudar je s uvjerljivih 4:1 na domaćem terenu svladao Panoniju te će zasigurno i u nedjelju u Peterancu htjeti ponoviti ovaj rezultat te s pobjedom ući u proljetni dio sezone.

Posljednji ogled igra se u Močilama gdje istoimeni domaćin dočekuje Kalinovac. Močile su prvi dio prvenstva pokazale lijep nogomet te se zasluženo s 21 bodom smjestile na šesto mjesto. Kalinovac je imao nešto slabiji rezultat te je u 13 kola sakupio isto toliko bodova što mu je bilo dovoljno da se smjesti na 10. mjesto. Močile što zbog domaćeg terena, što zbog bolje igre u jesenskom dijelu u utakmicu ulaze kao veliki favorit.


Raspored 14. kola Prve županijske nogometne lige:

16.03.2024 15:00 Starigrad NK Starigrad – NK Graničar (Đ)
17.03.2024 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Sloga
17.03.2024 15:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Tomislav
17.03.2024 15:00 Prugovac NK Prugovac – NK Miklinovec
17.03.2024 15:00 Đurđevac NK Tomislav Radnik – NK Lipa
17.03.2024 15:00 Koprivnica NK Močile – NK Kalinovac
17.03.2024 15:00 Peteranec NK Panonija – NK Rudar (G)

zatvori