Subota, 27. travnja 2024.

[1. ŽNL] Graničar dočekuje Močile, drnjanski Tomislav gostuje u Miklinovcu, u susjedskom derbiju Rudaru dolazi Starigrad

Diljem županije ovog vikenda očekuju nas iznimno zanimljivi nogometni okršaji koji se igraju u sklopu 15. kola Prve županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu kad se od 15 sati igraju tri susreta i to u Koprivnici, Đurđevcu i Kalinovcu.

Uvjerljivo vodeći Graničar na domaćem terenu dočekuje Močile. Riječ je o derbiju kola u kojem se susreću prva i šesta momčad prvenstvene ljestvice. Graničar je u prvom proljetnom kolu nastavio s pozitivnim rezultatima pobijedivši u gostima Starigrad 1:0. Močile su s druge pak strane remizirale na domaćem terenu s Kalinovcem. Obje momčadi slove kao iznimno kvalitetne, no prednost ipak odlazi na stranu Graničara koji se od početka lige nametnuo za prvog kandidata za osvajanje prvenstva.

Osvit, nakon što je pretrpio iznenađujući poraz u proteklom kolu na domaćem terenu od Sloge, ove subote odlazi na gostovanje u Kalinovac. Osvit se unatoč prošlotjednom porazu nalazi na trećem mjestu na prvenstvenoj ljestvici i u utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Jedna od najvećih poslastica lige igra se u subotu u Miklinovcu gdje istoimeni domaćin dočekuje ljutog rivala drnjanskog Tomislava. Miklinovec je prošlog vikenda pokazao kako može igrati s najboljima pobijedivši Prugovac u gostima. Ove subote očekuje ga još malo teži zadatak jer mu u goste dolazi najvjerniji pratitelj Graničara.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se igraju preostala četiri susreta lige.

Panonija nakon što je u nedjelju na domaćem terenu poražena od Rudara priliku za popravak i ispiranje gorkog okusa poraza ima u nedjelju protiv Drave iz Novigrada Podravskog. Panonija i ovog vikenda igra pred domaćom publikom. Bit će ovo derbi donjeg dijela prvenstva jer igraju domaćin koji se trenutno nalazi na 12. mjestu te Drava koja je na 13. mjestu.

Veliki susjedski okršaj odigrat će se u Glogovcu gdje domaćinu Rudaru u goste dolazi Starigrad. Iako je jesenski ogled ova dva kluba završio pobjedom Starigrada od čak 6:0, vjerujemo kako će nedjeljna utakmica biti sve samo ne dosadna. Teško je za očekivati da Starigrad može ponoviti ovakav rezultat, jer osim što odlaze u goste, Rudar se tijekom sezone isprofilirao kao respektabilan klub protiv kojeg se ne uzimaju bodovi baš tako lako.

Najlakši zadatak u teoriji imaju igrači Prugovca koji odlaze na gostovanje u Hlebine domaćinu Lipi. Teorija i praksa ponekad se baš i ne poklapaju, a što se pokazalo i prošle nedjelje kad je Lipa upisala svoju prvu pobjedu sezone i to protiv Tomislav Radnika. Prugovac je puno ozbiljniji protivnik od Tomislav Radnika tako da će se Lipa trebati dobrano pomučiti kako bi bodovi ostali u hrvatskoj prijestolnici naivnog slikarstva.

U posljednjem susretu kola Sloga na domaćem terenu dočekuje Tomislav Radnik. Sloga je pobjedom započela proljetni dio prvenstva, što će zasigurno htjeti nastaviti i ovo kolo. Tomislav Radnik jedna je od ekipa koja može puno pokazati, ali istovremeno su i ekipa kojoj kiksevi nisu strani. Sloga u utakmicu ulazi kao veliki favorit.


Raspored 15. kola Prve županijske nogometne lige:

23.03.2024 15:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Močile
23.03.2024 15:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Osvit
23.03.2024 15:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Tomislav
24.03.2024 15:00 Peteranec NK Panonija – NK Drava (NP)
24.03.2024 15:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Starigrad
24.03.2024 15:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Tomislav Radnik
24.03.2024 15:00 Hlebine NK Lipa – NK Prugovac

zatvori