Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije odobreno više od 210.000 eura

Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije odobreno je nešto više od 210.000 eura.

Iz Službe ureda župana istaknuli su kako su ugovore o dobivenim sredstvima potpisali Stanislav Lovković, predsjednik Zajednice i Nikolina Brnjac, ministrica sporta i turizma.

– Ugovorom o sufinanciranju programa razvoja sporta od interesa za Koprivničko-križevačku županiju za 2024. godinu Zajednici je odobreno financiranje prijavljenih programa u iznosu nešto većem od 210.000 eura. Radi se o vrlo značajnim sredstvima budući da proračun Zajednice za 2024. godinu, bez navedenih sredstava, iznosi nešto manje od 340.000 eura – naglasili su.

Izvor: kckzz.hr

Dodijeljena sredstva su namijenjena isključivo za sufinanciranje programa bavljenja sportom djece i mladih to jest sportašica i sportaša starosti do 18 godina i smiju se strogo namjenski koristiti samo za kupnju njihove sportske opreme te za sufinanciranje rada trenera koji rade s njima u klubovima i sportskim udrugama. Ministarstvo turizma i sporta sufinancira te programe s maksimalno 85 posto iznosa, dok ostatak od minimalno 15 posto potrebno je osigurati iz ostalih izvora.

Izvor: kckzz.hr

– Dodijeljena sredstva Zajednica sportova će u 2024. godini namjenski utrošiti na sufinanciranje naknada za 33 trenera koji rade s mladim sportašicama i sportašima te za kupnju neophodne sportske opreme za djecu i mlade na temelju zahtjeva njihovih sportskih klubova. Pri tome će se posebno voditi briga da se najveća pomoć pruži klubovima iz najmanje razvijenih područja županije, kako bi se potaknulo stvaranje uvjeta i mogućnosti za bavljenje sportom djece i mladih u sredinama gdje im to do sada nije bilo omogućeno – zaključili su.

zatvori