Subota, 27. srpnja 2024.

U protekla 24 sata dvije prometne nesreće, vozači pobjegli s mjesta događaja

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je jutros o dvije prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile u protekla 24 sata.

– Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina i nepropisna vožnja unatrag. U obje prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja. Jedna vozačica koja je prouzročila prometnu nesreću naknadno je pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak – poručili su iz policije.

Podsjećaju da su u slučaju događanja prometne nesreća u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima sudionici dužni odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

– Vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće. U slučaju događanja prometne nesreće samo s materijalnom štetom kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću – napominju u policiji.

Dodaju da će se novčanom kaznom u iznosu od 60 eura kazniti vozači ako odmah s kolnika, ako je to moguće, ne uklone vozila i omoguće nesmetano odvijanje prometa.

Novčanom kaznom u iznosu od 390 do 920 eura kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće.

Vozaču koji je proglašen krivim izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci te se u evidenciju upisuju tri negativna prekršajna boda.

zatvori