Srijeda, 3. srpnja 2024.

U Općini Rasinja podsjećaju vlasnike pasa: Cijepite svoje ljubimce protiv bjesnoće, obavezno je i mikročipiranje koje je besplatno

S obzirom na to da je mnogim psima upisanih vlasnika istekla imunost od zadnjeg cijepljenja radi suzbijanja bjesnoće, Općina Rasinja apelira na vlasnike pasa da obave zaštitno cijepljenje propisano Zakonom o veterinarstvu.

U Općini podsjećaju da je kod životinja obavezan upis, označavanje i zaštitno cijepljenje pasa protiv bjesnoće, a zaštitno cijepljenje provodi se u svim ovlaštenim veterinarskim ambulantama i stanicama te veterinarskim praksama.

– Po Zakonu o veterinarstvu i Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca svi psi stariji od tri mjeseca ili najkasnije u roku od 14 dana od dana nabavke obavezni su biti cijepljeni protiv bjesnoće i mikročipirani – ističu.

Mikročipiranje pasa je obavezno, a na području općine Rasinja je besplatno s obzirom na to da troškove podmiruje Općina. Cjepivo protiv bjesnoće vrijedi godinu dana ili do datuma upisanog u knjižici.

– Datum posljednjeg cijepljenja vašeg kućnog ljubimca moguće je provjeriti u putovnici za kućne ljubimce ili kod svog veterinara. Obavještavamo mještane s područja općine Rasinja da ukoliko je potrebno cijepiti i mikročipirati kućnog ljubimca to možete učiniti i kod ovlaštenih veterinara za područje općine Rasinja dr. Hadelan i dr. Topolko – zaključuju u Općini.

zatvori