Srijeda, 15. svibnja 2024.

U koprivničkom Crvenom križu održana edukacija s ciljem povećanja odaziva na akcije dobrovoljnog darivanja krvi

U prostorijama koprivničkog Crvenog križa održana je radionica “Strategija uspješnosti dobrovoljnog davalaštva krvi”.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Crvenog križa s područja Koprivničko-križevačke županije, Međimurske, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije, poručili su iz Službe ureda župana.

Sudionike edukacije uvodno su pozdravili zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić te pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Dodajmo kako su se nazočnima obratili i Dražen Sačer, predsjednik Nacionalnog odbora za darivanje krvi i član Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa, te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev. Među sudionicima edukacije nalazio se i rekorder u darivanju krvi Stjepan Lončar, čovjek koji je darovao krv čak 200 puta i član je Kluba 100 dobrovoljnih darivatelja krvi.

– I na ovoj radionici razgovaralo se o provedbi akcija dobrovoljnog darivanja krvi, prikupljanju i obradi podataka, načinima oglašavanja te komunikaciji kao strateškoj sastavnici za sve koji sudjeluju i provode dobrovoljno davalaštvo krvi – navode.

Cilj radionica je povećanje odaziva na akcije dobrovoljnog davanja krvi, posebice mladih osoba i žena čiji je udio ispod željene razine. Svrha radionica je i razmjena ideja te mogućnosti unaprjeđenja poslovnih procesa, kao i povećanja broja prikupljenih doza krvi na razini cijele Hrvatske.

zatvori