Srijeda, 15. svibnja 2024.

U Đurđevcu uskoro počinje četvrta faza projekta Zaželi, 31 gerontodomaćica brinut će o starijim sugrađanima

Nakon potpisivanja ugovora o financiranju četvrte faze projekta Zaželi, Grad Đurđevac raspisao je natječaj za zapošljavanje 31 radnika za pomoć u kući i jednog koordinatora projekta.

– Program Zaželi namijenjen je pružanju pomoći starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć zaposlenih pružatelja usluge lakše obavljati svakodnevne aktivnosti, a djelatnici će biti zaduženi za obavljanje kućanskih poslova, pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava – poručili su iz Grada.

Dodali su i kako se prijave za zapošljavanje zaprimaju na adresi Grad Đurđevac, Stjepana Radića 1, Đurđevac.

Nadalje, ujedno je raspisan i javni poziv na koji se mogu prijaviti budući korisnici kojima je potrebna pomoć u kućanstvu.

Sve dodatne informacije mogu se zatražiti na broj 048/811-052 ili na e-mail [email protected]. Javni poziv za iskaz interesa s više informacija, obrazac prijave za korisnike, izjava o članovima zajedničkog kućanstva te podatak o aktualnom iznosu prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža mogu se preuzeti ovdje.

Spomenimo kako će projekt trajati 33 mjeseca, a provodit će se na području grada Đurđevca i prigradskih naselja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,5 milijuna eura, a sve je sufinancirano sredstvima Europske unije.

zatvori