Petak, 17. svibnja 2024.

U Dječjem vrtiću Tratinčica zabavnom edukacijom obilježen Međunarodni dan zaštite močvara i močvarnih staništa

Članovi Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica uključili su se u obilježavanje Međunarodnog dana zaštite močvara i močvarnih staništa te organizirali zabavnu edukaciju za vrtićarce.

Naime, djelatnik koprivničkog Crvenog križa Alen Kerovec i volonterka Anica Desnica posjetili su vrtićku skupinu Medeki u objektu Pčelica u sastavu Dječjeg vrtića Tratinčica.

– Mališanima su pročitali slikovnicu “Žabac i izgubljeni dom” koja problematizira temu negativnih posljedica klimatskih promjena na djeci primjeren način. Nakon toga s djecom su popričali o zaštitili okoliša i recikliranju, kao i o volontiranju – ističu iz Crvenog križa Koprivnica.

Dodaju i kako su se močvarna područja do prije nekoliko desetljeća smatrala nepotrebnima, prljavima i izvorima različitih bolesti što je dovodilo do uništavanja tih ekoloških sustava.

– U nastojanju sprječavanja daljnjeg uništavanja močvara potpisana je Ramsarska konvencija kojom se 116 država, uključujući Republiku Hrvatsku, obvezalo na očuvanje močvarnih područja na svojem teritoriju – zaključili su.

Izvor: GDCK Koprivnica (Facebook)
Izvor: GDCK Koprivnica (Facebook)
zatvori