Nedjelja, 28. travnja 2024.

Trener Podravkašica uoči derbija s Lokomotivom: To je utakmica u rangu Europske lige s puno motiva

Najatraktivniji derbi Prve hrvatske rukometne lige za žene igra se ove subote s početkom u 19:30 u zagrebačkom Domu sportova.

Naime, sastat će se Podravka Vegeta i Lokomotiva, a tim je povodom u prostorijama koprivničkog kluba danas održana i najavna konferencija za medije kojoj su prisustvovali trener Podravkašica Ivica Obrvan te igračice Josipa Mamić i Dora Kalaus Žulj.

I Obrvan je potvrdio da će se igrati najveći derbi ženskog rukometnog prvenstva.

Izvor: RK Podravka Vegeta

– Te utakmice uvijek nose naboj. Igramo protiv aktualnih državnih prvakinja za prošlu sezonu i sezonu ranije. Imamo pet bodova prednosti jer su one, osim u međusobnoj utakmici s nama, izgubile bodove u još dvije utakmice i to nama uvelike olakšava situaciju, no ne očekujemo nimalo laganu utakmicu nego upravo suprotno. To je utakmica u rangu Europske lige koju su i one donedavno igrale. Rezultatski su završile s nula bodova, ali su u nekoliko utakmica bile u vrlo dobrom izdanju. Posjeduju kvalitetu za respekt i imat će sigurno silan motiv protiv nas što je sasvim normalno kao što i mi imamo motiv protiv njih kad igramo kod kuće. Utakmica je gostujuća što je uvijek otežavajući faktor i one će pokušati sve da nas pobijede jer misle da imaju kvalitetu, a mi se pripremamo s velikim respektom – poručio je trener.

Da priprema za subotnju utakmicu traje od povratka iz Danske rekla je Mamić.

Izvor: RK Podravka Vegeta

– Imale smo dan odmora po povratku iz Danske i u utorak ujutro smo već bile u teretani. Zdrave smo i spremne i nema nikakvih problema. Svi smo željni ove utakmice jer Podravka Vegeta posljednje dvije sezone nije uzela duplu krunu, ali ove godine to želimo. Vjerujem da mi to možemo, spremne smo i radimo na pripremi kroz video analize, a trener nam otkriva njihove “cake” – navela je.

Kalaus Žulj jako dobro poznaje redove Lokomotive, što zbog igre protiv njih u posljednje dvije sezone, a što zbog toga što je nekada i sama igrala za tu ekipu. Poznaje dobro njihov sustav koji sada izgleda malo drugačije uz pomlađenu ekipu i novog trenera.

Izvor: RK Podravka Vegeta- Ova utakmica neće biti lijepa. Bit će teška utakmica, težak protivnik i nitko u takvim utakmicama nije favorit, ali moram spomenuti atmosferu koju imamo i to što smo u zadnjih mjesec-dva digle razinu igre i fizičke spremnosti te smo se potpuno prilagodile trenerovom načinu funkcioniranja u smislu pripreme za utakmice. Mi očekujemo tešku utakmicu, ali smo povezanije i atmosfera nam je bolja tako da vjerujemo da će utakmica dobro proći za nas – istaknula je.

zatvori