Subota, 4. svibnja 2024.

Slavenaši izgubili, ništa od bodova protiv Gorice

Nogometaši Slaven Belupa večeras su gostovali kod Gorice u sklopu 24. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige i izgubili.

Slavenaši su poraženi rezultatom 1:0, a pogodak koji je Gorici donio tri boda zabio je Matavž u 59. minuti susreta.

– U prvom poluvremenu smo gledali izjednačenu utakmicu. Domaćin je bolje počeo i zaprijetio putem Mitrovića, no njegov udarac glavom otišao je iznad grede. Preuzeo je inicijativu nakon toga Slaven Belupo i nekoliko puta bio opasan. Miočev odličan udarac s 20-ak metara obranio je Banić. Obje su momčadi još nekoliko puta zaprijetile, ali ostalo je 0:0 – naveli su u koprivničkom prvoligašu.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Liber. Njegov udarac s 13 metara otišao je tik pokraj vratnice. Kaznila je to Gorica u 59. minuti i povela preko Matavža koji je ostao sam nakon jednog kornera i neometan zabio za 1:0. Do kraja utakmice koprivnička je momčad nekoliko puta zaprijetila, no do izjednačenja nije stigla.

U idućem kolu Slaven će odmjeriti snage s Lokomotivom. Utakmica će se u Koprivnici igrati u subotu s početkom u 15 sati.


25.2.2023. – 24. kolo SuperSport HNL

ŠRC Gorica, Velika Gorica

NK Gorica – NK Slaven Belupo 1:0 (0:0)

NK GORICA: Banić – Munksgaard, Maloča, Krizmanić, Štiglec – Mrzljak, Lazarov (od 63. Soldo) – Mitrović (od 90. Kapulica), Pršir (od 90. Sagna), Rukavina (od 46. Jurić) – Matavž (od 85. Leš).

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Bosec, Boras, Međimorec, Štefulj – Agbekpornu (od 76. Caimacov), Mioč, Lepinjica – Liber (od 60. Šakota), Štrkalj (od 86. Šuto), Murić (od 76. Nongoh). Trener: Roy Ferenčina.

Suci: Ante Terzić, Goran Perica, Vice Vidović i Oliver Romić

VAR: Ivan Bebek, AVAR: Luka Pajić

Strijelci: 1:0 Matavž 59′

Žuti karton: (Gorica); Agbekpornu 45′, Lepinjica 67′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Gorica); (Slaven Belupo)

zatvori