Subota, 27. travnja 2024.

Rukometašice Podravka Vegete upisale prvi ovogodišnji europski poraz u Norveškoj

Rukometašice Podravka Vegete upisale su prvi poraz u ovoj sezoni nastupa u Europskoj ligi i to na gostovanju u Norveškoj kod Storhamara.

Utakmica četvrtog kola Europske lige završila je pobjedom Norvežanki 31:22.

Od samog početka susreta domaće igračice bolje su stajale na terenu. U 13. minuti Norvežanke odlaze na četiri gola razlike, a rezultat je 9:5. Dobra igra Norvežanki nastavlja se kroz čitavo prvo poluvrijeme. U 28. minuti domaće igračice odlaze na plus devet pogodaka razlike, a rezultat je 18:9. Do kraja poluvremena Podravka uspijeva smanjiti rezultat te se na predah odlazi s rezultatom 19:11.

U drugom poluvremenu Norvežanke rade dva puta zaredom pogreške u napadu, što Podravkašice iskorištavaju te smanjuju na 19:13. Osim toga, Norvežanke rade dva prekršaja, od kojih za jedan Svele dobiva crveni karton te igraju s dvije igračice manje.

No, već u drugom napadu u 33. minuti Podravkašica Larissa Kalaus zarađuje crveni karton. Utakmica se nastavlja gol za golom, bez prevelikih oscilacija u gol razlici, sve do 55. minute kada Norvežanke odlaze na devet pogodaka razlike, rezultat je 29:20. Norvežanke tako mirno privode utakmicu kraju i pobjeđuju rezultatom 31:22.

Dodajmo kako se idući susret igra već sljedeći vikend kad će igračice Podravka Vegete na domaćem terenu snage odmjeriti s mađarskim Vacom.

zatvori