Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Radići u jezičnom projektu ‘Govorimo različito, putujmo zajedno’ uče o promicanju jezične i kulturne raznolikosti

Učenici petog razreda Osnovne škole Braća Radić sudjeluju u jezičnom projektu “Govorimo različito, putujemo zajedno”.

Temelj projekta jest to što učenici pohađaju tri strana jezika, odnosno engleski, njemački i francuski jezik te ujedno rade na promicanju jezične i kulturne raznolikosti.

– Tijekom projekta učenici uočavaju sličnosti i različitosti određenih europskih jezika, razvijaju kreativnost, istražuju koristeći IKT alate, povezuju zadane jezične sadržaje kroz različite aktivnosti i igre te ih se potiče na cjeloživotno učenje jezika – poručili su u školi.

Sam projekt počeo je na satima sva tri strana jezika još u rujnu povodom Europskog dana jezika kad su učenici istraživali nazive zemalja i nacionalnosti te nazive jezika kroz razne aktivnosti i igre stavljajući poseban naglasak na zemlje engleskog, francuskog i njemačkog govornog područja.

Potom je uslijedilo istraživanje kulturoloških, povijesnih i geografskih obilježja zemalja engleskog, francuskog i njemačkog govornog područja kroz različite aktivnosti.

– Krajem svibnja učenici će sudjelovati u zajedničkom kvizu kako bi pokazali svoje poznavanje zemalja njemačkog, francuskog i engleskog govornog područja, čime će dio projekta za ovu školsku godinu i završiti – kazali su.

Zaključno ističu kako ovim projektom učenici stječu međukulturne kompetencije koje su sastavni dijelovi kurikuluma sva tri jezika, a nužnost su u multikulturalnoj Europi.

Provedene aktivnosti i fotografije možete pogledati ovdje.

zatvori