Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organizira tribinu, Rupčić: Tema će biti investicijske i romantične prijevare

“Ulovi lika s weba koji tvoje eura vreba” ili “Web heroji” radni je naziv tribine koja će biti održana u dvorani INA-e u Đurđevcu.

Naime, tribinu organizira županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom te županijskim Savjetom za umirovljenike i osobe starije životne dobi.

Predsjednica povjerenstva Verica Rupčić istaknula je kako će se sve održati 7. veljače u 12 sati, a tema će biti nekoliko.

– Naime, razgovarat ćemo o investicijskim prijevarama koje najčešće uključuju ponude za unosna ulaganja, a bit će prezentirani i primjeri iz stvarnog života te način kako prepoznati upozoravajuće znakove. Raspravljat će se i o prijevarama prilikom online kupnje, krađi identiteta putem interneta i SMS-a, romantičnim prijevarama te lažnim stranicama – kazala je.

Dodajmo kako će predavačica biti Maja Gregurović iz Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke. Tribina će biti u interaktivnom obliku pa će svi prisutni moći sudjelovati te dobiti konkretne odgovore i savjete vezano uz navedene teme.

zatvori