Nedjelja, 28. travnja 2024.

Podravkašice u utakmici za prestiž tijesno izgubile u Danskoj, unatoč porazu idu u četvrtfinale Europske lige

Rukometašice Podravka Vegete izgubile su na gostovanju kod danskog Nykobinga, utakmica je završila rezultatom 23:22.

Današnji susret odigran je u sklopu šestog kola EHF Europske lige. Riječ je o posljednjoj utakmici grupne faze.

Podsjetimo, koprivničke su rukometašice prolazak u četvrtfinale natjecanja osigurale već u prethodnoj utakmici odigranoj prošlog vikenda kada su na domaćem terenu svladale mađarski Praktiker Vac.

Dankinje su bolje otvorile utakmicu te su u 15. minuti vodile 6:3. Nastavila se čvrsta igra s tek pokojim pogotkom pa je tako u 22. minuti rezultat bio 8:4 za domaće rukometašice. U 26. minuti Podravka je smanjila prednost Dankinja na 9:7. Do kraja nije bilo velikih rezultatskih promjena te se na predah otišlo rezultatom 12:9 za Dansku ekipu.

Drugo poluvrijeme nastavilo se u istom tonu. Igralo se gol za gol te je na sredini drugog poluvremena rezultat bio 17:15 za Dankinje. U 46. minuti Podravka je smanjila na jedan pogodak razlike, rezultat je bio 17:16. Gol razlike nije dugo trajao jer su se Dankinje već u sljedećem napadu vratile na dva razlike. Do kraja susreta mogli smo gledati zanimljivu utakmicu, Podravkašicama je falilo malo sreće te su na kraju izgubile jednim pogotkom razlike. Utakmica je završila pobjedom domaćih igračica 23:22.

Dodajmo kako Podravka još uvijek ne zna sigurnog protivnika u četvrtfinalu, ali u opciji su rumunjska Braila i njemački Thuringer.

zatvori