Petak, 26. travnja 2024.

Podravkašice u nedjelju na domaćem terenu love četvrtfinale Europske lige, Kalaus: U utakmicu ulazimo pod laganim pritiskom, ali se i jako veselimo

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju će u Školskoj sportskoj dvorani Josip Samardžija – Bepo ugostiti mađarski Vac.

Utakmica počinje u 14 sati, a riječ je o ogledu petog kola grupne faze Europske lige. Podsjetimo, Podravkašice su grupnu fazu otvorile upravo gostovanjem kod Vaca. Podravka je veći dio utakmice vodila, da bi u zadnjim minutama susreta ispustila vodstvo te se kući vratila s bodom.

Ivica Obrvan, trener Podravka Vegete, kazao je kako se za nedjeljnu utakmicu pripremaju uobičajeno.

Snimio Valentino Štefanek.

– Igramo protiv ekipe koja je u ovom trenutku u dobroj formi. Prije svega tu mislim na napadački dio i šuterski je jako raspoložena. Što se tiče igračkog dijela, morat će obrana i vratarke biti na jako dobrom nivou kako bismo zabilježili pozitivan rezultat za nas. Ovo je situacija koju smo potajno priželjkivali. Možda nije bilo puno šansi da se dogodi, ali su cure svojim angažmanom i igranjem utakmica koje su iza nas dovele do toga da pobjedom ili u nekakvom raspletu s remijem prođemo u četvrtfinale, što bi bio fantastičan rezultat za ovu sezonu – naglasio je trener.

Pojasnio je kako je ovo prva utakmica u koju cure ulaze pod laganim pritiskom i s očekivanjima.

– Protekle četiri utakmice ulazili smo na način da damo sve od sebe i da se osjećamo lijepo nakon utakmice i da smo dali svoj maksimum. To je funkcioniralo odlično. U ponekim situacijama i iznad očekivanja. Ovo je utakmica u kojoj se zbog samog rezultata i onoga što on po sebi nosi nameće pritisak. Želio bih, i nadam se, da će se taj pritisak odraziti pozitivno jer igramo protiv dobre ekipe koja dolazi iz jedne od najjačih ženskih rukometnih liga. Ali isto tako i protiv ekipe protiv koje se može igrati, unatoč nedostatku Tine Barišić – naglasio je.

Dodao je kako su u ekipi Larissa Kalaus te Ana i Katarina Pandža koje na ovoj utakmici svojom kvalitetom i fizičkom pripremljenošću mogu odgovoriti i nadomjestiti Tinin izostanak.

– Vjerujem da ćemo se u periodu koji je pred nama kvalitetno pripremiti i odgovoriti na sve izazove koje jedna takva utakmica nosi – zaključio je trener.

Larissa Kalaus, kapetanica Podravka Vegete, kazala je kako je pred njima prva utakmica u kojoj postoji pritisak.

Snimio Valentino Štefanek.

– S druge strane, smatram da je to i privilegija i da smo se za to same izborile. Znamo što nosi ova utakmica i po prvi put većina nas je u situaciji da napravimo jedan iskorak u dresu Podravke. Cijela ekipa se tome veseli i jedva čekamo da ta utakmica počne – pojasnila je.

Ana Pandža zbog viroze je propustila prošlotjedno gostovanje u Norveškoj.

Snimio Valentino Štefanek.

– Kad sam se razboljela, u utorak sam još mislila da ću ići na put. U petak sam još imala temperaturu te smo svi zajedno odlučili da neću ići. Sada ću dati sve od sebe da u nedjelju pomognem ekipi. Cijela ekipa jedva čeka utakmicu. Pripremamo se cijeli tjedan, postoji lagani pritisak no rekla bih da je to pozitivan pritisak, tako da ćemo sve dati od sebe da pobijedimo – zaključila je.

zatvori