Subota, 27. travnja 2024.

Podravkašice su spremne za posljednju utakmicu grupne faze Europske lige, Obrvan: Tražimo pozitivan rezultat

Rukometašice Podravke Vegete u petak putuju u Dansku gdje ih u subotu očekuje utakmica šestog kola EHF Europske lige s početkom u 16 sati protiv Nykobinga.

Posljednja je ovo utakmica grupne faze, a svoj prolazak dalje Podravkašice su osigurale već u prethodnoj utakmici na domaćem terenu svladavši mađarski Praktiker Vac.

>> FOTO San snova za Podravkašice! Pobijedile su Vac i osigurale četvrtfinale Europske lige

Trener Ivica Obrvan zadovoljan je dosadašnjim igrama svojih rukometašica koje su bile iznad svih očekivanja te je naglasio kako se gotovo teško prisjetiti o čemu se razmišljalo na prvim konferencijama. Ono najbitnije osigurano je i ekipa i dalje s velikim fokusom i željom nastavlja ovo natjecanje.

– Nakon uspješne i bitne prošle utakmice u kojoj smo osigurali četvrtfinale Europske lige vjerujem da je to već sada sjajan rezultat i za cure i za klub i za sve nas. To je jako puno više od plana za ovu sezonu što se tiče Europe. Cilj je bio da igramo dobro i promoviramo igračice s obzirom na to da je ovo mlada ekipa sastavljena od domaćih igračica. Sport je takav da sutrašnji dan nosi novi izazov i mi za vikend imamo teško gostovanje, a takve su zapravo bile sve gostujuće utakmice. Čeka nas težak put i ozbiljan protivnik. Iako utakmica u smislu ljestvice nema neki veliki značaj, meni je kao treneru želja da se pokažemo u što boljem svjetlu. Tanka je linija između mogućeg i nemogućeg i pobjede i poraza. Vjerujem da ćemo se prikazati u boljem izdanju nego u Storhamaru gdje smo imali puno problema – istaknuo je trener.

Vjeruje da će odigrati jednu dobru utakmicu i tražiti pozitivan rezultat.

– Bit će teško, Nykobing sigurno nije zadovoljan rezultatima koje je ove godine osvojio u Europskoj ligi i sigurno je da su očekivali više. Mi smo im svojim igrama pomrsili račune pa će sigurno biti motivirani da nam vrate za poraz i za naš trenutni plasman. Imamo još trening danas i sutra nakon puta kada ćemo trenirati i dogovoriti neke stvari te ćemo nastojati da tu utakmicu odigramo dobro i da nakon nje budemo zadovoljni – zaključio je Obrvan.

Elena Popović kazala je da je cilj odigrati što bolju utakmicu.

– Želimo dati sve od sebe da budemo zadovoljne pa neka bolji pobijedi. Igrale smo s njima i osnove već znamo no moramo se dogovoriti o nekim detaljima – napomenula je.

Antonija Tucaković najavila je da je i za ovu utakmicu vratarski tandem spreman i da idu po što bolji rezultat.

– Pripremamo se kao i uvijek uz video analizu kako s ekipom tako i posebno i bitno je da smo zdrave. Želja mi je da damo sve od sebe i da završimo tu grupnu fazu s pozitivnim rezultatom – zaključila je.

zatvori