Petak, 26. travnja 2024.

Podravka Vegeta u nedjelju gostuje u Norveškoj, Obrvan: Poprilično smo oslabljeni zbog ozljeda i viroza, ali pripremamo se kao da smo kompletni

U sklopu četvrtog kola EHF Europske lige rukometašice Podravka Vegete u nedjelju gostuju u Norveškoj kod ekipe Storhamara.

Utakmica počinje u 16 sati, a sve su na današnjoj konferenciji za novinare najavili trener Ivica Obrvan te igračice Andrea Šimara i Sara Šenvald.

– Imamo situaciju koju možda nismo očekivali, a to je da nakon tri kola imamo pet bodova. Ne tako davno, prije početka sjedili smo ovdje i komentirali prva tri kola, kakav je raspored i što se nudi. Situacija je danas takva da imamo pet bodova i za poziciju četvrtfinala držimo poziciju u svojim rukama. Što ne znači da nešto moramo napraviti – naglasio je trener Ivica Obrvan.

Snimio Valentino Štefanek.

Što se tiče ekipe, Obrvan je istaknuo kako je situacija loša.

– Ne mogu se još uvijek pomiriti s činjenicom da smo ostali na tako banalan način bez ključne igračice u napadu, Tine Barišić. Tina je nesretno ozlijeđena i operirana te joj želimo brz oporavak. Klub je suočen s tim problemom te kontaktira i pokušava naći adekvatnu zamjenu. Neki kontakti su postojali, ali teško da bi bilo koji normalan klub pustio neku igračicu koja trenutno igra prvenstvo ili bilo kakvo takmičenje. Onda imamo prepreku da ako igra Europa ligu i ako želi doći, ne može doći. Tako smo s te strane poprilično oslabljeni. Udareni smo tamo gdje smo najmanje očekivali, iako se zdravlje nikada ne može planirati ili očekivati – konstatirao je.

Trener je istaknuo kako su ih bolesti u ovom trenutku unakazile.

– Ana Pandža najvjerojatnije neće biti sposobna igrati u Norveškoj, jer doma leži s visokom temperaturom već nekoliko dana. Josipa Mamić bi se nakon osam dana trebala danas pojaviti na treningu jer je također imala virozu. U ovom trenutku na poziciji srednjeg i lijevog vanjskog imamo Katarinu Pandžu koja je u problematičnom stanju s koljenom. Da se nije dogodilo što se dogodilo s Tinom, Katarina je trebala biti na posebnom režimu u ova dva tjedna – pojasnio je.

Trener je poručio kako ih ipak očekuje utakmica protiv najjače ekipe u grupi i nosioca skupine.

– Nisu očekivali u Koprivnici poraz, a velika je nervoza prisutna kod njih i očekuju nas za veliki revanš. Bit će jako teška utakmica, a dodatno nam i otežava smanjeni broj igračica za rotaciju. Pripremamo se normalno kao da smo kompletni, ali neke stvari se jednostavno ne mogu nadomjestiti  – zaključio je.

Andrea Šimara, igračica Podravka Vegete, naglasila je kako su se nadale, ali nisu očekivale da će nakon tri odigrane utakmice imati pet bodova.

Snimio Valentino Štefanek.

– U Norvešku odlazimo uzdignute glave. Sve cure koje su ovdje vjerujem da će dati sve od sebe i nadam se da će biti dobar rezultat. Dat ćemo svoj maksimum i trudit ćemo se pa ćemo vidjeti kako će to na kraju sve ispasti – rekla je.

Podravkašica Sara Šenvald objasnila je kako ih očekuje teška i zahtjevna utakmica.

Snimio Valentino Štefanek.

– Idealno bi bilo da ponovimo utakmicu koju smo odigrali u Koprivnici. Ključ je čvrsta obrana uz podršku golmanica, zaustaviti njihovu tranziciju te strpljivost u napadu. S obzirom na sve okolnosti, dat ćemo sve od sebe da izvučemo pozitivan rezultat – zaključila je.

zatvori