Četvrtak, 27. lipnja 2024.

Počeo projekt ozelenjivanja urbanih područja, prve sadnice posadit će se već ove godine

U Koprivnici je počeo još jedan projekt ozelenjivanja urbanih područja.

Naime, putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvareno je sufinanciranje uzgoja sadnica u rasadničarskoj proizvodnji koje su namijenjene za ozelenjivanje urbanih područja.

– Ovaj projekt predstavlja još jedan korak k povećanju zelenila na područja grada, smanjenju negativnih utjecaja klimatskih promjena te doprinosu izgradnje zelenog i klimatski neutralnog grada. Kroz projekt ćemo sufinancirati uzgoj sadnica u rasadničarskoj proizvodnji za vrste namijenjene ozelenjivanju grada, nabavu reprodukcijskog materijala za sadnju, opremu, uređaje i strojeve potrebnih za obradu tla u proizvodnji te usluge analize tla i potrebnih troškova za redovan rad rasadnika – objašnjavaju Gradskoj upravi.

Napominju kako je planirana nabava 389 komada sadnica drveća te 2.500 komada sadnica tuja.

Spomenimo da je ukupna vrijednost projekta gotovo 105.000 eura s PDV-om od čega sufinanciranje fonda iznosi 40 posto, a trajat će do 1. kolovoza 2025. godine. Dodajmo i kako su projektne aktivnosti povjerene Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac čiji će djelatnici prve sadnice iz rasadnika u Herešinu zasaditi već ove godine.

zatvori