Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Obrvan nakon sjajnog uspjeha Podravkašica: Ovo smo ostvarili isključivo s domaćim igračicama što je rijedak slučaj

Rukometašice Podravka Vegete jučer su ostvarile povijesni uspjeh pobijedivši mađarski Praktiker Vaca 27:24 te se time plasirale u četvrtfinale Europske lige.

>> FOTO San snova za Podravkašice! Pobijedile su Vac i osigurale četvrtfinale Europske lige

Iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta naglasili su kako su se posljednji put ovako važne utakmice u Koprivnici igrale 2020. godine u doba korone kada je Podravka Vegeta ostvarila plasman u polufinale EHF Kupa no tu sezonu Podravkašice nisu završile s trofejima jer su sva službena natjecanja prekinuta zbog problema izazvanih pandemijom.

Katarina Pandža, igračica Podravke, nakon utakmice je kazala kako su se dobro pripremile za utakmicu.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Svaka od nas je znala što mora raditi, gdje stajati u obrani i kako šutirati. Sve te male stvari su dovele do toga da smo bile bolje pripremljene od njih. Igrale smo odlično i bile dobra ekipa. Ovo je za mene najveća sreća i jako sam ponosna. Rad nam se isplatio, svaka od nas je ovo htjela i ovo je prelijepo. Mlada smo ekipa i sada moramo probati doći najdalje što možemo – rekla Pandža.

Ivica Obrvan, trener Podravka Vegete, zahvalio je i čestitao igračicama na svemu što su do sad napravile u Europskoj ligi.

Snimio Valentino Štefanek.

– One su se za ovo izborile, nitko im ništa nije poklonio. Bila je ovo teška utakmica, puno teža nego one ranije. Ovom se utakmicom puno toga dobivalo. Imali smo nešto lošiji početak, a nakon toga je uslijedila stabilizacija i veći dio prvog poluvremena bila je dobra igra i imali smo prednost pa nakon toga u prvoj polovici drugog dijela prednost od šest pogodaka. Malo je opet bilo nervoze, promašenih zicera i izglednih šansi i utakmica se unervozila, ali niti jednog trenutka nije bila u pitanju. Sve je bilo pod kontrolom u jednom suženom rosteru, odnosno bez Tine Barišić smo iznijeli teret jedne apsolutno zaslužene pobjede i cijelom klubu bih čestitao, kao svima koji su dosad sudjelovali u ovom uspjehu. Moram naglasiti da je uspjeh ostvaren isključivo s domaćim igračicama što je rijedak slučaj i ne pamtim da se tako skoro dogodio – rekao je Obrvan.

Dodajmo kako je Podravkašicama ostalo još jedno kolo grupne faze u subotu kada gostuju u Danskoj kod Nykobinga. Osim toga, u ovom tjednu će isto tako u srijedu odigrati utakmicu osmine finala hrvatskog ženskog Kupa na gostovanju u Sesvetama, a u petak kreću put Danske gdje ih u subotu očekuje posljednja utakmica grupne faze skupine A.

O putu o Dansku i želji za novim bodovima uopće nema rasprave i trener je siguran da će i se i za ovu narednu utakmicu dobro pripremiti.

– Kakav bih ja bio trener kada bih rekao da idemo tamo na izlet. U srijedu imamo utakmicu u Sesvetama i vraćamo se u Koprivnicu pa u petak ponovno putujemo. Utakmica osim prestiža ne donosi ništa, ali cure moraju shvatiti da je moraju odigrati za sebe i za prezentaciju igre, a ne da to shvatimo u smislu sad je gotovo pa što bude. Nastojat ćemo odigrati maksimalno fokusirano da budemo zadovoljni nakon te utakmice – zaključio je trener Obrvan.

zatvori