Subota, 27. travnja 2024.

Obrvan nakon poraza Podravkašica u Norveškoj: Ne mogu zamjeriti curama, treba iz ovog izvući pouku

Rukometašice Podravka Vegete doživjele su prvi poraz u ovoj sezoni i to u četvrtom kolu grupne faze Europske lige; utakmica na gostovanju u Norveškoj protiv Storhamara završila je pobjedom domaćina rezultatom 31:22.

U Podravka Vegeti ističu da je prvi gol na utakmici pao tek u petoj minuti, no susret su bolje otvorile Norvežanke koje su se odličnom serijom u startu vrlo brzo odvojile rezultatski, a ta se prednost sredinom poluvremena i povećavala. Podravkašice su ipak malo uspjele smanjiti zaostatak i na odmor odlaze rezultatom 19:11.

– Drugo poluvrijeme Norvežanke su otvorile s dvije pogreške u napadu te su Podravkašice počele smanjivati zaostatak. Dalo je to malo nade našoj ekipi jer igrale su u tim trenucima Norvežanke sa samo četiri igračice zbog dva isključenja. Uz sve probleme koji su se nagomilali, od ozljede Tine Barišić pa do bolesti Ane Pandže bez kojih je trebalo odigrati ovu utakmicu, u 33. minuti je Larissa Kalaus dobila treće isključenje i crveni karton što je dodatno poremetilo rješenja u napadu, ali i obrani – dodaju u koprivničkom klubu.

>> Rukometašice Podravka Vegete upisale prvi ovogodišnji europski poraz u Norveškoj

Iako su Podravkašice u dva navrata pokušale smanjiti zaostatak, došle do minus šest, a bile u šansi i za minus pet, Norvežanke su zasluženo i mirno privele utakmicu kraju i pobijedile. Na kraju utakmice nagradu za igračicu utakmice dobila je Andrea Šimara koja je zabila četiri pogotka.

Svoje viđenje odigranog susreta za klupske je stranice dao trener Podravkašica Ivica Obrvan naglasivši da su odsustvo Tine Barišić i bolest Ane Pandže uvjetovali skraćenu rotaciju i motiviranost, a dodatan hendikep ekipi je stvorila i želja Storhamara za pobjedom.

– Otvaranje je bilo korektno no promašili smo dosta zicera u napadu. Prvih 10 minuta nije nam išao na ruku ni kriterij suđenja jer su naše Sara Šenvald i Larissa Kalaus dobile dva puta po dvije minute isključenja. Dobrom igrom u napadu domaće ekipe i našim promašajima stvorila se velika razlika. Drugo poluvrijeme igrali smo bolje iako smo bili oslabljeni cijelo drugo poluvrijeme, a Larissa Kalaus je dobila treće isključenje i crveni karton. Na poziciji srednjeg vanjskog koristili smo Leu Franušić koja je po prvi puta igrala na ovoj poziciji. U nekoliko navrata smo se spustili na šest pogodaka zaostatka, imali šansu i za pet, ali nismo uspjeli izdržati u tom jakom ritmu koji nam je nametnula domaća ekipa – naveo je.

Kao treneru mu je krivo jer je ekipa izgubila osjetnijom razlikom, nastavio je.

– Možda smo mogli bolje, ali promašili smo neke zicere, Katarina Pandža je igrala svih 60 minuta i došlo je tu i do nedostatka snage i koncentracije u zadnjih 10 minuta. Ne mogu zamjeriti curama, čestitam im na borbenosti i treba iz ovog izvući pouku i okrenuti se utorku kad ćemo se početi pripremati za Vac. Kad smo se već doveli u situaciju da se borimo za četvrtfinale, idemo to probati iskoristiti – zaključio je trener.

Spomenimo da Podravkašice idući jako važan susret igraju već u nedjelju kad će na domaćem terenu snage odmjeriti sa spomenutim mađarskim Vacom.

zatvori