Subota, 27. travnja 2024.

Na popisu igračica za skorašnje kvalifikacije za Europsko prvenstvo nalazi se šest Podravkašica

Izbornik hrvatske ženske seniorske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan, ujedno trener RK Podravka Vegete, objavio je popis igračica za skorašnje susrete kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Na popisu se nalazi 18 rukometašica koje će se okupiti u Zagrebu 25. veljače, a dan kasnije će krenuti prema Rumunjskoj. Susret u Bistriti, a riječ je o trećem kolu kvalifikacija, igra se 28. veljače u 16:30.

Na popisu nema puno novih imena. U odnosu na Svjetsko prvenstvo koje je potkraj godine održano u Švedskoj, nedostaje Tina Barišić koja je nedavno imala operaciju, a na desnom krilu nakon odličnih igara u klubu priliku će dobiti Josipa Mamić.

Na popisu je tako šest rukometašica Podravka Vegete i to Lucija Bešen, Nikolina Zadravec, Josipa Mamić, Andrea Šimara, Sara Šenvald te Larissa Kalaus, izvijestili su iz kluba.

Nakon povratka iz Rumunjske, reprezentacija će se tri dana pripremati u Prelogu, a uzvratni susret s Rumunjskom igra se 3. ožujka u Koprivnici.

Obje reprezentacije su u prva dva kola ostvarile maksimalan učinak pobjedama protiv Grčke i Bosne i Hercegovine. U međusobnim susretima stoga pada odluka tko će na kraju biti prvi.

Prvo mjesto otvara mogućnost nešto boljeg ždrijeba za prvenstvo koje će od 28. studenog do 15. prosinca zajednički organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska.

zatvori