Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Mještani zabrinuti, no nadležni poručuju: Na Piškornicu se ne dovoze bale iz Brezja

Na odlagalište otpada Piškornica ne voze se bale iz Brezja pored Varaždina.

Poručili su to iz Općine Koprivnički Ivanec nakon što se pojavila zabrinutost mještana njihove općine oko tematike odvoza i zbrinjavanja bala smeća iz Brezja.

– Kamioni u vlasništvu poduzeća Transporti Beta Osijek odvoze s područja obuhvata budućeg RCGO-a drvnu masu, odnosno takozvanu sječku, koja je od strane glavnog izvođača Kostak graditeljstvo tehnologija sirovine predana Hrvatskim šumama – poručili su Općini Koprivnički Ivanec iz RCGO-a Piškornica i poduzeća Piškornica-sanacijsko odlagalište.

Kako ističu, u njihovom odgovoru stoji da “predmetno poduzeće nije ni koji način povezano s famoznim balama smeća. U svrhu provođenja geotehničkih istražnih radova za projektiranje i izvođenje radova na RCGO-u Piškornica izvršeno je čišćenje terena unutar obuhvata projekta od strane izvođača Kostak graditeljstvo tehnologija sirovine te je nastavno na to drvni materijal predan u posjed Hrvatskim šumama koje su sada započele odvoz, a na kojem je, prema podacima od Hrvatskih šuma, angažiran i navedeni prijevoznik”.

Navodi se i kako “odlagalište Piškornica otpad zaprima sukladno usvojenom planu zaprimanja i temeljem sklopljenih ugovora s pružateljima javne usluge sakupljanja komunalnog otpada te da temeljem navedenog nije moguće zaprimati predmetne bale iz Brezja. Stoga, odlagalište Piškornica ne zaprima navedene bale”.

zatvori