Subota, 27. travnja 2024.

Mamić nakon prolaska Podravke u četvrtfinale Kupa: Ne možemo biti zadovoljni igrom u prvom poluvremenu

Rukometašice Podravka Vegete odigrale su utakmicu osmine finala Hrvatskog ženskog rukometnog kupa na gostovanju u Sesvetama i upisale uvjerljivu pobjedu od 36:23.

Plasirale su se time Podravkašice u četvrtfinale Kupa, a u koprivničkom klubu ističu da tijekom prvog poluvremena utakmice borbenost domaće ekipe nije izostala.

– Cijelo prvo poluvrijeme dobro su se držale Sesvečanke, a dobar vjetar u leđa bila im je i raspoložena golmanica. Tempo je bio prilično nabijen uz puno pogodaka, ukupno 30 za prvo poluvrijeme, a Podravkašice su na odmor otišle s prednošću od dva pogotka i uz rezultat 16:14 – navode u Podravka Vegeti.

>> RUKOMETNI KUP Podravkašice pobijedile Sesvete i plasirale se u četvrtfinale

U drugom poluvremenu ipak su Podravkašice iskoristile sve svoje adute, ubrzale i došle do nekoliko lakih pogodaka iz kontre i polukontre.

– Sasvim dovoljno je to bilo za mirniji tijek drugog poluvremena jer je takva igra do sredine drugog dijela Podravkašice odvela do sigurnih plus devet. U utakmici na gol nije ulazila Bešen, a minutažu na vratima su podijelile Tucaković i Galinec. Sve ostale igračice su imale raspodijeljenu minutažu s obzirom na to da već u petak kreću put Danske gdje će igrati posljednju utakmicu grupne faze Europske lige – poručuju.

Svoje viđenje odigranog susreta dala je Podravkašica Josipa Mamić.

– Osigurali smo prolaz u četvrtfinale i to je najbitnije, ali da možemo biti zadovoljni igrom, ne možemo. Posebno ne možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom u kojem smo ušle u njihov mlin, u tu sporu igru, radile smo pogreške, promašile neke zicere i nismo igrale kompaktno u obrani što se odrazilo i na našu golmanicu. U drugom dijelu smo skupile glave, dogovorile da moramo to preokrenuti u našu bolju igru i samim time smo mirnije privele kraju ovu utakmicu i osigurale plasman u četvrtfinale Kup natjecanja – zaključila je Mamić.

zatvori