Utorak, 25. lipnja 2024.

Kristian Novak stiže u Koprivnicu, publici će predstaviti svoj novi roman ‘Slučaj vlastite pogibelji’

Književnik Kristian Novak u koprivničkoj će Knjižnici i čitaonici Fran Galović idući četvrtak predstaviti svoj novi roman “Slučaj vlastite pogibelji” koji od trenutka objavljivanja ne silazi s ljestvica najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj.

– Novak kao autor dobro je poznat korisnicima naše knjižnice jer njegova prva dva romana “Črna mati zemla” i “Ciganin, ali najljepši” ne silaze s ljestvica najčitanijih knjiga. Uz romane našega Marka Gregura, među prvih pet najčitanijih knjiga od 2013. godine redovito su tu upravo Novakovi romani – istaknuo je knjižničar Petar Lukačić.

Dodao je da o njegovim prethodnim romanima i njihovoj kvaliteti svjedoče činjenice da su oba romana postavljena na kazališne daske, a paralelno s izdavanjem novog romana postavljena je predstava prema njegovom predlošku u HNK-u Varaždin.

– Novak se u romanu bavi slučajem samoubojstva mladog policajca u Međimurju za koje se sumnja da nije bilo samoubojstvo. Naime, mladi je policajac u svom radu naišao na otpor nekih kolega jer je svoj posao radio krajnje pošteno i nije htio pogodovati nikome pa je zbog toga bio pod psihičkim pritiskom koji je doveo do samoubojstva ili ubojstva? Slučajem se aktivno bavi policija kako bi zataškala neke tragove, ali i članovi obitelji od kojih je stariji brat mrtvog policajca isto policajac. U maniri intenzivnog trilera Novak suvereno plovi pričom te do samog kraja čitatelj ne zna kako će se ona rasplesti – objasnio je Lukačić.

Spomenimo da susret počinje u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu.

zatvori