Srijeda, 3. srpnja 2024.

Koprivnički badmintonaši nastupili na natjecanju u Zagrebu, najuspješnija je bila Margareta Tot

Igrači Badmintonskog kluba Koprivnica nastupili su u drugom kolu Zagrebačke lige.

Iz kluba ističu kako je natjecanje postavljeno u četiri jakosne kategorije prema razredima osnovne i srednje škole.

– Najmlađi se natječu u kategoriji do četvrtog razreda osnovne škole, zatim peti i šesti razredi, pa sedmi i osmi, a najstarija je kategorija kojoj pripadaju učenici svih razreda srednje škole – pojašnjavaju.

Dodaju i kako je u ovom kolu nastupilo pet igrača Badmintonskog kluba Koprivnica.

– Luki Koluderu ovo je bio prvi nastup na ovom natjecanju. Iako ide tek u prvi razred, hrabro se borio i s do tri godine starijim dječacima. Fran Kovačić i Hana Kos odigrali su nekoliko kvalitetnih mečeva, pokazali napredak u igri i ostvarili nekoliko pobjeda, ali im je ovaj put izbjegla medalja. Na postolje se popeo Jan Kropek osvojivši treće mjesto, a od njega očekujemo još puno lijepih rezultata – kazali su.

Ističu kako je najbolji rezultat ostvarila Margareta Tot koja je u kategoriji djevojčica do četvrtog razreda osvojila prvo mjesto, iako ide u drugi razred.

– Margareta se prošle godine prvi put natjecala na Zagrebačkoj ligi i teško se nosila s porazima protiv mnogo starijih protivnica, tješili smo je tada “Još si mala, doći će tvoje vrijeme” i nije dugo morala čekati – zaključili su.

Izvor: Badmintonski klub Koprivnica
zatvori