Subota, 25. svibnja 2024.

Koprivničke maškare u ponedjeljak preuzimaju vlast u gradu, u tijeku su i prijave za fašnik

Koprivnički fašnik i ove će godine tradicionalno početi upadom maškara na kolegij gradonačelnika i suradnika te preuzimanjem gradskih ključeva.

Iz Turističke zajednice grada Koprivnice navode kako će upad maškara u prostorije Gradske vijećnice biti održan u ponedjeljak u 9:10, dok će sama manifestacija biti održana nekoliko dana kasnije.

– Koprivnički fašnik održat će se 10. veljače, a vesela fašenska povorka krenut će u 11 sati od Doma mladih nakon što se formiraju dječje i odrasle skupine. Ubrzo nakon toga, već u 11:11 počet će Fašenske špelancije predstavljanjem skupina na središnjem Zrinskom trgu te suđenjem Fašniku, krivcu za sve nedaće u prethodnom razdoblju – poručili su.

Za kraj programa Koprivničkog fašnika maškare će predati ključeve koprivničkom gradonačelniku Mišelu Jakšiću čime će se simbolično označiti kraj špelancija.

Dodajmo kako su prijave sudionika u tijeku, a svi zainteresirani putem e-maila [email protected] mogu se javiti Turističkoj zajednici grada Koprivnice.

– Postanite barem na jedan dan ono što ste oduvijek željeli i dođite u Koprivnicu na najšareniji dan u godini 10. veljače u 11 sati – zaključili su u turističkoj zajednici.

zatvori