Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica odobrena Erasmus+ akreditacija u području obrazovanja odraslih

Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica odobrena je Erasmus+ akreditacija u području obrazovanja odraslih.

Naime, knjižnica je do sad sudjelovala u više Erasmus + projekata u okviru kojih su se zaposlenici imali priliku usavršavati i stjecati nova znanja i iskustva u nekima od najboljih knjižnica u Europi (Norveška, Španjolska, Danska i Island), a za programsko razdoblje 2024. – 2027. odobrena joj je Erasmus+ akreditacija koja sudionicima olakšava prijavu i sudjelovanje u Erasmus+ programu.

Akreditaciju joj je dodijelila Agencija za mobilnost i programe EU-a (AMPEU) u području obrazovanja odraslih, a ona će knjižničarima omogućiti niz mobilnosti i edukacija s posebnim fokusom na tri područja: razvoj i poticanje čitanja, pismenosti i digitalne pismenosti, ulaganje u znanje za održivi rast i inkluzija – stvaranje knjižnice koja je mjesto potpore isključenim skupinama i osobama s manje mogućnosti.

– Dodijeljena akreditacija potvrđuje uspješnost ustanove u provedbi projekata i kvalitetu rada, a utjecat će i na poboljšanje mogućnosti ostvarivanja međunarodne suradnje s knjižnicama u Europi te unaprjeđenje poslovanja, uvođenje novih i kvalitetu postojećih programa i usluga od čega će u konačnici najviše profitirati knjižnični korisnici – poručuju iz knjižnice.

Ustupila Knjižnica i čitaonica Fran Galović.
zatvori