Petak, 28. lipnja 2024.

Još jedan mladi direktor (29) utajio porez, u džep si stavio više od 61.200 eura

Nakon što smo jučer izvijestili o 30-godišnjem direktoru koji je pronevjerio više od 40.400 eura, Policijska uprava koprivničko-križevačka jutros se oglasila o još jednom takvom slučaju, ali sada je u pitanju 29-godišnji direktor.

– Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom sa šireg koprivničkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Sumnja se da on kao direktor trgovačkog društva od travnja do prosinca 2021. godine nije obračunavao, prijavio niti platio porez na dohodak od posebnih vrsta imovine u ukupnom iznosu od 61.261 eura, a upravo za taj iznos oštetio je državni proračun. Također, sumnja se da je osumnjičeni propustio sukladno zakonu voditi trgovačke i poslovne knjige i time otežao preglednost poslovanja i stvarnog imovinskog stanja trgovačkog društva – objašnjavaju u policiji.

>> DOVRŠENA ISTRAGA Mladi direktor (30) pronevjerio više od 40.400 eura

Spomenimo da je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaja poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga protiv osumnjičenika podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori