Petak, 3. svibnja 2024.

Hrvači Podravke bez medalja na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom, za mjesec dana slijedi im nova prilika

Podravkini hrvači ostali su bez medalja na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom.

U klubu navode kako je nakon dva uspješna turnira mlađih članova uslijedio i slabiji nastup seniora.

– Na natjecanju je sudjelovalo oko 100 seniora iz 20 klubova, a među njima je bilo i troje Podravkaša. Boje našeg kluba branili su Borna Ljubić u kategoriji do 67 kilograma, Josip Benko do 87 kilograma i Karlo Mijatović u najtežoj kategoriji, odnosno do 130 kilograma – kazali su.

Ljubić je ovog puta nastupio u dvije kategorije što je više nego inače, a to je učinilo i veliku razliku u krajnjem rezultatu.

– Već u prvoj borbi zaustavljen je od prošlogodišnjeg viceprvaka Celičeka, no kako njegov protivnik nije ušao u finale Borna je izgubio priliku za daljnju borbu i značajniji plasman – navode.

Benku je težak ždrijeb donio dva poraza i to od standardnog seniorskog reprezentativca Luburića te starijeg i iskusnijeg Hadera. Ždrijeb nije mazio niti teškaša Mijatovića koji je već u prvom kolu izgubio protiv Koščevića, a iako je dobio priliku za daljnje natjecanje ipak je ostao bez plasmana.

Dodajmo kako će seniori nakon ovog nastupa imati priliku sve popraviti za mjesec dana kad počinje Prva hrvačka liga.

zatvori