Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Grad Đurđevac četvrti u Hrvatskoj po izdvajanju za čuvanje tradicije i kulture

Prema analizi proračunskih izdvajanja koju je proveo portal gradonačelnik.hr, Grad Đurđevac je zauzeo visoko četvrto mjesto u Hrvatskoj po izdvajanju za kulturu.

Đurđevac se tako nalazi među 10 hrvatskih gradova koji najviše izdvajaju za očuvanje tradicijske kulture i baštine te manifestacija kojima ih promoviraju, poručili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Ovo je postignuće komentirao i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči rekavši da Đurđevac ima sreću što ima dugu tradiciju čuvanja i promicanja kulturne baštine, ali i niz zaštićene nematerijalne kulturne baštine.

– Sretni smo što grad Đurđevac ima i uvjerene i vrlo aktivne čuvare te tradicije i baštine. Imamo sudionike, suradnike i promicatelje kao i manifestacije svega onog što nam je na tom planu važno. Brojne gradske udruge rade na tome, ponajviše KUD Petar Preradović sa svim svojim sekcijama i uzrasnim skupinama. Tu je i naša velika Picokijada koja sve to objedinjuje, zatim Udruga sv. Juraj, ali i udruge žena, škole, Muzej grada Đurđevca i brojni pojedinci kojima nastojimo pomoći da se iskažu u kulturnom i baštinskom segmentu. Svi oni uvelike pridonose unapređenju kvalitete života u našem gradu – poručio je Janči.

zatvori