Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO Županijski Zavod za javno zdravstvo obilježio 30. godišnjicu, dr. Vadla: Odgovorili smo na sve javno-zdravstvene izazove

Velik je danas dan za Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, svečano je obilježena 30. godišnjica rada.

Upravo je tim povodom održan i prigodan program kojem su prisustvovali brojni uzvanici, a kako je to prisutnima kazala ravnateljica zavoda dr. Draženka Vadla, ovo nije mala brojka.

– Možemo zaokružiti jednu uspješnu priču jer smo kao zavod odgovorili na sve javno-zdravstvene izazove koji su stavljeni pred nas svih ovih 30 godina. Imali smo veliki investicijski ciklus i to kad smo svojim aktivnostima prerasli nekadašnji prostor na Florijanskom trgu 4 i počeli s adaptacijom zgrade u kojoj se nalazimo već 13. godinu. Svih ovih godina razvijali smo sve naše djelatnosti na dobrobit svih građana naše županije. Prošla godina bila je prva godina nakon pandemije koronavirusa i tada smo počeli s provođenjem novog ciklusa novih programa kao što su primjerice Trening životnih vještina ili Živjeti zdravo – rekla je dr. Vadla.

Snimio Tomislav Matijašić.

Istaknula je kako je od samih početaka jasno definirana preventivna uloga zavoda za javno zdravstvo, a oni su svojim radom i djelovanjem nadograđivali i razvijali tu ulogu.

Zadovoljstvo radom u proteklih 30 godina nije krio ni koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Današnji zavod razvio se iz jednog malog zavoda koji je djelovao u skučenom prostoru, sjećam se dobro tih početaka, da bi uređenjem zgrade stare interne doista doživio jednu ekspanziju u prostornom, kadrovskom, organizacijskom i svakom drugom obliku. Zavodi za javno zdravstvo su zdravstvene ustanove koje jedan dio svojeg poslovanja temelje na činjenici da djeluju i tržišno, što je u neku ruku i prednost jer onda postoji i mogućnost zarađivanja novaca i korištenja za neke razvojne projekte, a opet s druge strane to je i rizik baš kao što je i svako tržište. Naš zavod izuzetno dobro funkcionira i posluje i upravo ovo je prilika i vrijeme da zaista zahvalimo svim prijašnjim i sadašnjim djelatnicima – objasnio je Koren.

Snimio Tomislav Matijašić.

Posebno je naglasio da svatko tko dođe u krug Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek može uživo svjedočiti kontinuiranom ulaganju u zdravstvo. Spomenuo je pritom zgradu nove interne, izgradnju dnevnih bolnica, energetsku obnovu centralne bolničke zgrade…

– Nevjerojatno je koliko je u ovom krugu bolnice uloženo novaca u zadnjih 15-ak godina, a to je sigurno više od 15-ak milijuna eura. I sve ostale naše ustanove su obnovljene. Sustav zdravstva je na primjerenoj razini koja pruža osiguravanje kvalitetne skrbi našem stanovništvu – zaključio je Koren.

Predsjednica Upravnog odbora vijeća zavoda Melita Ivančić dodala je kako je važno pobrojati sve uspjehe koji su ostvareni kroz proteklih 30. godina, no prije svega naglasak treba staviti na sve djelatnike i djelatnice.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Bez njihovog rada i truda ovi zidovi bi bili prazni. Ljudi su ti koji su stup i nositelj svih aktivnosti u ovoj ustanovi, a oni su ti koju su sa svojom ravnateljicom i njenim suradnicima zaslužni za zaista lijepe rezultate. Čestitam vam svima ovaj lijep 30. rođendan – naglasila je.

Čestitkama se pridružila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Doista vam hvala za sve aktivnosti koje provodite uz preventivne programe i svjesnosti potrebe preventivnih pregleda vezane uz različite bolesti. Poseban pozdrav uime svih nas iz Gradske uprave, čestitam vam još jednom rođendan i želim vam još puno aktivnosti i suradnji u budućnosti – navela je.

Spomenimo da je današnja svečanost bila prilika i za podjelu zahvalnica i buketa cvijeća zaslužnim zaposlenicama pa su tako Anica Krvar i Zlata Sabolović primile zahvalnice za 30 godina predanog rada u zavodu, dok su dr. Vlatka janeš-Poje i dr. Vesna Dulikravić prigodno nagrađene za predan rad na unaprjeđenju i razvoju mikrobiološke djelatnosti. Uramljene fotografije bivših ravnatelja zavoda primili su dr. Maja Toth Mršić, kćerka dr. Drage Totha koji je bio prvi ravnatelj, ali i i dr. Mladen Brezovec koji je zavod vodio od 1996. do 2006. godine. Prigodan poklon od zaposlenika je dobila i sadašnja ravnateljica dr. Vadla.

Snimio Tomislav Matijašić.

Svečani program svojim su nastupima pak uveličale polaznice Umjetničke škole Fortunat Pintarić, a rezala se i slavljenička torta uz šampanjac.

Tekst pripremili Adela Zember Antolić i Tomislav Matijašić.

Ovaj programski sadržaj proizveden je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.

zatvori