Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Župan Koren ugostio predstavnike vjerskih zajednica s područja županije

Župan Darko Koren ugostio je predstavnike vjerskih zajednica s područja Koprivničko-križevačke županije koja obuhvaća dvije biskupije – Varaždinsku i Bjelovarsko-križevačku te Križevačku eparhiju.

Ovom tradicionalnom prijamu prisustvovali su i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici i pročelnice županijskih upravnih tijela, biskup Varaždinske biskupije monsinjor Bože Radoš, biskup u miru monsinjor Josip Mrzljak, biskup Križevačke eparhije monsinjor Milan Stipić, izaslanik mons. Vjekoslava Huzjaka biskupa Bjelovarsko-križevačke biskupije ujedno i dekan Križevačkog dekanata Stjepan Soviček, dekan Koprivničkog dekanata Dominik Vukalović, dekan Đurđevačkog dekanata Tomislav Leskovar, dekan Virovskog dekanata Marijan Kovačić te brojni župnici, župnice, redovnici, redovnice, kapelani i đakoni.

Prijam, koji se održava već dugi niz godina, poslužio je kao prilika za susret između predstavnika vjerskih zajednica i županijske vlasti te za razmjenu mišljenja i promicanje međureligijskog dijaloga.

Župan Daro Koren tom je prilikom predstavnicima vjerskih zajednica zahvalio na suradnji u protekloj godini te naglasio kako je uloga vjerskih zajednica u današnjem društvu iznimno važna, posebno u današnjem vremenu u kojem smo pod bremenom različitih problema.

– Hvala na suradnji i zajedništvu koje osjećamo u susretu s vama, vjerujem da su u vremenu u kojem živimo iskren odnos, dijalog i duhovna stabilnost potrebniji nego ikad. Radujemo se svemu onome što ćemo zajedno postići u vremenu koje je ispred nas, Županija je uvijek bila vjeran partner i pomoći će kao i svih ovih godina, posebno u očuvanju crkvene kulturne baštine kojom se svi ponosimo – kazao je župan.

Riječi zahvale uputili su i Milan Stipić te Stjepan Soviček koji su u prigodnim govorima pozvali na širenje dobrote, vjere i ljubavi, uz očuvanje temeljnih ljudskih vrijednosti.

Okupljenima se obratio i varaždinski biskup Bože Radoš koji je zahvalio Županiji na pomoći i prilici da se svi susretnu i razmijene iskustva u duhu ekumenizma.

– Hvala Županiji što nas svesrdno prati u našim potrebama te što ovako lijepo surađujemo jer dijelimo isti cilj, a to je briga za svakog čovjeka, posebno onog koji je u potrebi. Danas je sve više takvih ljudi koji oskudijevaju, ne samo materijalno već i duhovno, stoga pozivam svu braću svećenike da upremo svoje poglede prema Kristu i pronađemo potrebnu snagu kako bi pomogli svima kojima je to potrebno. Nemojmo zanemariti jačati duhovnost jer ona nam može pružiti prijeko potrebnu utjehu u trenutcima poteškoća – kazao je biskup Radoš te čestitao svojem prethodniku, biskupu u miru Josipu Mrzljaku 25. godišnjicu biskupskog ređenja za Varaždinskog biskupa.

zatvori