Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Virovski mališani učili o sustavu civilne zaštite i europskom broju za hitne službe 112

U sklopu obilježavanja Dana europskog broja 112 u Dječjem vrtiću Zrno u Virju održana je edukacija i kreativna radionica na kojoj su mališani učili o sustavu civilne zaštite i europskom broju za hitne službe 112.

Edukaciji koju su provodili djelatnici Službe civilne zaštite Koprivnica prisustvovao je i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Dobrodošlicu predstavnicima Civilne zaštite i zamjeniku župana su priredili načelnik Općine Virje Mirko Perok i ravnateljica vrtića Maja Šobak koji su zahvalili na dolasku te iskazali zadovoljstvo što su mladi polaznici kroz kreativnu radionicu učili o važnosti sigurnosti i načinima kako pomoći sebi i drugima ne samo u kriznim, već i u različitim situacijama s kojima se svakog dana susrećemo – poručili su iz Službe ureda župana.

O samom sustavu civilne zaštite i europskom broju za hitne službe 112 govorio je Miroslav Blažotić, voditelj Služba civilne zaštite Koprivnica, koji je istaknuo kako je sustav civilne zaštite u zadnjih nekoliko godina pokazao koliko je važan za zajednicu.

S nekoliko prigodnih riječi obratio se i Ljubić koji je istaknuo važnost edukacija od najranije životne dobi.

Mališani su imali prilike i kontaktirati Službu 112 te u razgovoru s dežurnim operaterima iz prve ruke čuti kako sustav obavješćivanja funkcionira u praksi.

Dodajmo kako je u 2023. godini Centar 112 Koprivnica zabilježio 25.631 poziva građana, a zabilježeno je i postupano u 10.116 slučajeva.

zatvori