Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Insomnia ima novi video uradak, redatelj Koštić: Ideja je bila snimiti svirački spot u kojem fokus nije na instrumentima već na njihovim licima

Mladi koprivnički punk bend Insomnia izbacio je svoj drugi video spot za pjesmu “Kladionica” koji se nalazi na njihovom prvom albumu “Kultura na nivou”.

Redatelj spota je Koprivničanac Bojan Koštić kazao je kako je ovo jako ozbiljna pjesma, o jako ozbiljnoj temi, koju pjevaju i sviraju jako neozbiljni klinci, konkretno najmlađi koprivnički punk bend.

– Kad sam ih prvi put prije nekoliko tjedana čuo u FUNK-u, upravo me ta činjenica oduševila – spoj mladosti i ozbiljnosti, ali ne ozbiljnosti isključivo u tekstualnom smislu, već ozbiljnosti u pristupu glazbi, scenskom nastupu i generalno jedne zrelosti u glazbenom smislu, kakvu ne očekuješ od klinaca. Nakon njihovog nastupa odmah sam smislio spot i javio im se sljedeći dan da dogovorimo snimanje. Moj uvjet je bio da snimamo “Kladionicu” kao pjesmu koja je meni osobno “energetski” najbliža – objasnio je Koštić.

>> VIDEO Mladi koprivnički punk bend Insomnia objavio je svoj prvi album ‘Kultura na nivou’

Dodao je kako je ideja bila jednostavna – snimiti “svirački” spot u kojem fokus uopće nije na instrumentima, već na njihovim licima isključivo.

– Stoga se kroz spot kamera stalno približava njihovim licima, a instrumente i činjenicu da ih sviraju sam potpuno zanemario. Činilo mi se zanimljivim jednom jednostavnom filmskom i montažnom gestom naglasiti tu gore spomenutu ozbiljnost u njihovim mladim licima. Spot završava u jednom pomalo krvavom vrhuncu, a taj motiv je samo moja interpretacija cjelokupne energije koju pjesma ima – istaknuo je.

Napomenuo je kako mu je sa snimanjem pomogao Konrad Mulvaj koji je slagao rasvjetu i snimao BTS materijale.

– Sigurno je zanimljiv splet okolnosti da smo na jednom snimanju imali vjerojatno jednog od prvih začetnika koprivničkog punka kakvog danas znamo i trenutno najmlađeg punk benda u Koprivnici. Želim dečkima iz benda svu sreću s daljnjim radom, nadam se da ih život neće previše odvući od punka, a meni je bio izuzetan užitak raditi s njima. Iako su neozbiljni klinci, snimanju su pristupili stvarno ozbiljno i sve smo odradili u samo par sati. Kako bi dečki rekli: “Punk nije mrtav, samo je malo mutav.” – zaključio je Koštić.

zatvori