Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Uz fine domaće krafne u Torčecu veselili se klaunovi, kauboji, farmeri, mačke, zatvorenici…

U Torčecu, naselju u sastavu općine Drnje, održana je velika fašnička zabava.

Zabavu je organizirala Udruga žena Torčec koja trenutno broji oko 30-ak članova, a čija je predsjednica Mirjana Vaganić. Na zabavu su pritom bile pozvane mnoge udruge žena iz okolnih sela kao što su na primjer Đelekovec, Peteranec, Brđani Sokolovački, Kunovec Breg… Zabava je bila otvorenog tipa te su mogli doći i drugi individualci pa je došlo mnogo mještana iz sela.

Održan je zabavni program gdje su članice udruge odigrale zanimljiv i humorističan igrokaz te su pokazale i odglumile zanimljive i smiješne školske zgode iz klupa. Nakon igrokaza, kad su svi već bili opušteni, nasmijani i u dobrom raspoloženju, počeo je glazbeni program te je grupa Aurora zasvirala neke od najpoznatijih podravskih pjesama.

Uslijedila je potom večera koju su članice udruge žena veoma ukusno pripremile, a bilo je i domaćih kolača te domaćih krafni. Nakon večere, uslijedilo je druženje, zabava i ples, a onda je bilo vrijeme i da se predstave maske. U domu su se mogle pronaći razne maske, a udruge su se maskirale kao kolektiv. Bilo je tu rukometnih navijača, dama iz 70-ih, mačaka, zatvorenika, starog “selskog” bračnog para, policajaca, klaunova, kauboja, farmera, havajki…

zatvori