Subota, 25. svibnja 2024.

FOTO U drugom dijelu zimskih praznika u koprivničkoj knjižnici održane radionice za djecu i mlade

U drugom dijelu zimskih praznika u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović održane su radionice za djecu i mlade.

Kako navode u knjižnici, knjižničari i suradnici pripremili su nekoliko programa i to za djecu različitih uzrasta. Održana je i još jedna prototipiraonica koja djecu potiče na kreativnost, timski rad, promišljanje o rješavanju problema te kreiranje prototipa iznesenih ideja.

– Djeca su ovog puta dobila zadatak kreirati svoj prototip za čitanje u mraku. Promišljali su o problemima čitanja, gubitku vida, disleksiji i slabovidnosti te osmislili višenamjenske naočale s povećalom, govornom jedinicom, svjetiljkom, dron s povećalom i slušalicama. Za neka rješenja koristili su microbitove te programirali neka jednostavna rješenja – ističu.

Naime, održana je i kreativna radionica “Mali graditelji – izrada kućica od drvenih štapića” u okviru koje su djeca nižeg osnovnoškolskog uzrasta izrađivala različite kućice te radionica za mlade u okviru novog programa naziva “Hang out zona”.

– Cilj ovakvih programa je mlade korisnike, kao i one potencijalne, privući u knjižnicu aktivnostima koje izlaze iz okvira tradicionalne knjižnične djelatnosti – zaključili su.

zatvori